r
Nosalty Logó

Padlizsános csirkeragu perzsa módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rebeka's Home
Padlizsános csirkeragu perzsa módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8195 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1923.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1408.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    1762 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    24584 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 1216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1342 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként 2 ek olajon pirítsuk meg a feldarabolt hagymát kb. 8 percig.
  2. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemellet és a csirkecombot, majd pirítsuk további 8 percig. (Én szeretek valami csontossal főzni, mert finomabb íze van az ételnek.) Ha nem kedveljük, akkor csontozzuk ki a csirkecombokat és azt is daraboljuk fel.
  3. Ha már mindenhol egyenletesen barna, adjuk hozzá a fűszereket: sót, borsot, kurkumát és a fahéjat. Pirítsuk közepes lángon 3 percig.
  4. Ezt követően adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a felkockázott paradicsomokat. Főzzük kb. 4 percig, míg a paradicsomdarabok megpuhulnak.
  5. Ha ezzel megvagyunk, akkor öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a húst, főzzük fel, majd vegyük alacsony hőfokra és főzzük puhára, kb. 50 perc alatt.
  6. 25 perc elteltével adjuk hozzá a szárított lime-ot vagy citromlevet, keverjük el és főzzük tovább.
  7. Amíg fő a ragu, szeleteljük fel a padlizsánt vastagabb szeletekre, sózzuk be és néhány percig hagyjuk megereszkedni, majd egy papírtörlővel itassuk fel a nedvességet a szeletekről.
  8. A maradék olajon pirítsuk meg a padlizsánszeletek mindkét oldalát, és tálalás előtt 5 perccel adjuk a raguhoz és főzzük össze. (A padlizsán megpirításához használhatunk forró levegős fritőzt is. Akkor a szeleteket forgassuk meg az olajban és 200 C°-on 20 percig süssük.)
  9. Tálaljuk párolt basmati rizzsel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1352
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános csirkeragu perzsa módra
Rebeka's Home 23 recept

Teljes videót itt megtaláljátok hozzá: https://youtu.be/ZwmBwBTDn2A Jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?