r
Nosalty Logó

Padlizsános csirkeragu perzsa módra

Rebeka's Home
Padlizsános csirkeragu perzsa módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

404
Kalória
30.6g
Fehérje
27.6g
Szénhidrát
20.5g
Zsír
469.4g
Víz
101.1g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
16.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    469.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8195 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1923.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1408.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    1762 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    24584 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 1216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1342 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként 2 ek olajon pirítsuk meg a feldarabolt hagymát kb. 8 percig.
  2. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemellet és a csirkecombot, majd pirítsuk további 8 percig. (Én szeretek valami csontossal főzni, mert finomabb íze van az ételnek.) Ha nem kedveljük, akkor csontozzuk ki a csirkecombokat és azt is daraboljuk fel.
  3. Ha már mindenhol egyenletesen barna, adjuk hozzá a fűszereket: sót, borsot, kurkumát és a fahéjat. Pirítsuk közepes lángon 3 percig.
  4. Ezt követően adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a felkockázott paradicsomokat. Főzzük kb. 4 percig, míg a paradicsomdarabok megpuhulnak.
  5. Ha ezzel megvagyunk, akkor öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a húst, főzzük fel, majd vegyük alacsony hőfokra és főzzük puhára, kb. 50 perc alatt.
  6. 25 perc elteltével adjuk hozzá a szárított lime-ot vagy citromlevet, keverjük el és főzzük tovább.
  7. Amíg fő a ragu, szeleteljük fel a padlizsánt vastagabb szeletekre, sózzuk be és néhány percig hagyjuk megereszkedni, majd egy papírtörlővel itassuk fel a nedvességet a szeletekről.
  8. A maradék olajon pirítsuk meg a padlizsánszeletek mindkét oldalát, és tálalás előtt 5 perccel adjuk a raguhoz és főzzük össze. (A padlizsán megpirításához használhatunk forró levegős fritőzt is. Akkor a szeleteket forgassuk meg az olajban és 200 C°-on 20 percig süssük.)
  9. Tálaljuk párolt basmati rizzsel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 70 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Teljes videót itt megtaláljátok hozzá: https://youtu.be/ZwmBwBTDn2A Jó étvágyat kívánok!

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...