r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém télire 2.- babos-paradicsomos

Edit
Padlizsánkrém télire 2.- babos-paradicsomos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1646
Kalória
52.3g
Fehérje
177.7g
Szénhidrát
89.6g
Zsír
1235g
Víz
-
Koleszterin
48.9g
Élelmi rost
49.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1646 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 19750 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3453 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    1519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1235 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    753 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1003 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    6731 micro
  • β-crypt
    1674 micro
  • Likopin
    37654 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 1646 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    627.2 g

Zsír

  • Összesen
    1075 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    474 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    391 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41435.7 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    6737 mg
  • Vas
    264 mg
  • Magnézium
    5730 mg
  • Foszfor
    9952 mg
  • Nátrium
    18233 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    60 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2132 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    587 mg

Víz

  • Összesen
    14820 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    7635 micro
  • B6 vitamin:
    30 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    519 mg
  • C vitamin:
    9030 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    659 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12042 micro
  • Kolin:
    2370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    820 micro
  • β-karotin
    80775 micro
  • β-crypt
    20090 micro
  • Likopin
    451850 micro
  • Lut-zea
    6900 micro
Összesen 19750 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    2232 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt megszurkáljuk és 180° C -on kb. 50 perc alatt puhára sütjük.
  2. Közben a babot vízben puhára főzzük, hagymát és a paradicsompaprikát apróra vágjuk és az 1 l olajon megdinszteljük, lesütjük .
  3. A főtt babot, a hagymát, fokhagymát és a paradicsompaprikát ledaráljuk és a padlizsán mellé tesszük.
  4. Felöntjük a paradicsomlével, beletesszük a fűszereket, majd 30-40 percig főzzük sűrű kevergetés mellett.
  5. Lezárjuk a gázt alatta, kihalássszuk belőle a babérleveleket /de benne is maradhat/ és elkeverjük benne a szalicilt, majd megtöltjük az üvegeket.
  6. Mindegyik üveg tetejére teszünk 1 ek olajat és lezárjuk kupakkal .
  7. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 50 p

Egy kis csalás történt, mert ezt nem én készítettem, hanem az Anyukám :). Én csak lefényképeztem a végeredményt, amit a kisfiamnak küldött és leírtam ide a receptet.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek