Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török padlizsánkrém

Török padlizsánkrém
Török padlizsánkrém
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mártogatósként ropogós zöldséghasábokhoz, vagy grillezett húsok mellé, de friss kenyérrel is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot egy konyhapapírral kibélelt szűrőbe kanalazzuk, és legalább 4 órát hagyjuk szűrődni.
  2. A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A padlizsánok vágott felületét kenjük meg kevés olajjal, majd a vágott felülettel lefele, egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk.
  3. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük. Kivesszük, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd kanállal a padlizsánhúst kikaparjuk, és hagyjuk szűrődni.
  4. A padlizsánt egy vágódeszkára tesszük, és késsel apróra vágjuk, míg krémszerű lesz.
  5. A padlizsánt egy edénybe tesszük, hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, joghurtot és a mentát. Jól elkeverjük, sóval, citromlével ízesítjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 225
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

padlizsános kence

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

128
görög joghurt 200 g
padlizsán 2 db
olívaolaj 1.5 ek
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
menta 0 ízlés szerint