Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsán-lasagne

Padlizsán-lasagne
Padlizsán-lasagne
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz konyha egyik legismertebb receptje a lasagne. Ha van maradék bolognai szósz otthon, mindenképpen próbáljátok ki ezt a receptet, ezzel meg lehet szerettetni a padlizsánt is azokkal, akik nem szeretik a zöldségeket :).

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában felvágjuk szeletekre. Besózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. Készítsünk besamel mártást: A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a felmelegített tejet, gyorsan elkeverjük, pár percig alacsony lángon forraljuk. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
  3. Amint a padlizsán levet eresztett, leitatjuk papírtörlővel, majd sütőben 200 fokon 15 percig sütjük, amíg meg nem pirul.
  4. Elkezdhetjük rétegezni a padlizsán lasagnét: kevés besamel mártásra rétegezzük rá sorban először a padlizsánt, majd ismét besamel mártást, a ragut, szórjuk meg parmezán sajttal, és ismét kezdjük a rétegezést: padlizsán, besamel, ragu, parmezán. Addig ismételjük, amíg el nem fogynak az összetevők.
  5. 15-25 cm méretű tepsiben 3-4 réteget kapunk. Az utolsó réteg egy nagy adag parmezán sajt legyen, ami majd rápirul a sütés során.
  6. Előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 180 fokon 30 percig süssük, illetve amíg szép aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15 x 25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 516
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

dolce_gabona

Mióta szakács: 2020.04.13.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott padlizsán

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

521
bolognai szósz 350 g
padlizsán 2 db
parmezán sajt 150 g
vaj 50 g
finomliszt 2 csapott ek
tej 350 ml
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint