r
Nosalty Logó

Padlizsán-lasagne

dolce_gabona
Padlizsán-lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

521
Kalória
25.9g
Fehérje
37.9g
Szénhidrát
28.9g
Zsír
252.3g
Víz
69.8g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    252.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 521 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5706.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    2258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    1959 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    756.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában felvágjuk szeletekre. Besózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. Készítsünk besamel mártást: A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a felmelegített tejet, gyorsan elkeverjük, pár percig alacsony lángon forraljuk. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
  3. Amint a padlizsán levet eresztett, leitatjuk papírtörlővel, majd sütőben 200 fokon 15 percig sütjük, amíg meg nem pirul.
  4. Elkezdhetjük rétegezni a padlizsán lasagnét: kevés besamel mártásra rétegezzük rá sorban először a padlizsánt, majd ismét besamel mártást, a ragut, szórjuk meg parmezán sajttal, és ismét kezdjük a rétegezést: padlizsán, besamel, ragu, parmezán. Addig ismételjük, amíg el nem fogynak az összetevők.
  5. 15-25 cm méretű tepsiben 3-4 réteget kapunk. Az utolsó réteg egy nagy adag parmezán sajt legyen, ami majd rápirul a sütés során.
  6. Előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 180 fokon 30 percig süssük, illetve amíg szép aranybarna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x25

Az olasz konyha egyik legismertebb receptje a lasagne. Ha van maradék bolognai szósz otthon, mindenképpen próbáljátok ki ezt a receptet, ezzel meg lehet szerettetni a padlizsánt is azokkal, akik nem szeretik a zöldségeket :).

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...