Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osztrák zsemlegombóc Julie-tól

Osztrák zsemlegombóc Julie-tól
Osztrák zsemlegombóc Julie-tól
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Osztrákok kedvenc körete, amit akármi mellé megesznek. (Ezt most komolyan mondom :) ) Legyen az párolt káposzta, pörkölt, saláta vagy tükörtojás. Ahány ház, annyi szokás, mindenkinek megvan a saját receptje hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Víz helyett használhatunk megmaradt levest is. Úgy még ízletesebb lesz.

Akinek nincs speciális edénye párolásra (mint nekem), egyszerűen egy hőálló tálba raktam és a sütő legalsó szintjére. A sütő aljára egy tál vizet, és csak akkora hőfokra kapcsoltam, hogy a víz elkezdjen párologni. Ezzel a módszerrel kicsit tovább tart, de ez is egy alternatíva. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet föltesszük kicsit melegedni a tűzre, fűszerezzük. Eközben a zsemléket kb. 1 cm-es kockákra felvágjuk, és egy keverőtálba rakjuk. Miután felmelegedett a tejünk, ráöntjük a zsemlére. Félrerakjuk kis időre ázni. Kb. 10 percre.
  2. Ezalatt a hagymát apróra felkockázzuk, és a felhevített vajon kicsit üvegesre sütjük. Ha a zsemlekockáink már szépen megszívták magukat, adjuk hozzá a hagymát, tojásokat és a petrezselymet. Jól dolgozzuk össze őket. Ha a tésztánk kicsit híg lenne, adjunk hozzá némi zsemlemorzsát.
  3. Vizes kézzel formáljunk belőle kis női ökölnyi gombócokat, és tegyük bele egy pároló edénybe úgy, hogy az alján a víz épp ne kezdjen el forrni. Kb. 20 percig pároljuk, majd szúrjunk bele egy vastagabb tűt, hogy nem maradt-e nyers a közepe. Ha nyers, még 5-10 percre hagyjuk bent.
  4. Mikor kész, tartsuk melegen tálalásig.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 263
elküldve: 3
receptkönyvben: 81
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

osztrák knédli, ausztriai szalvétagombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tina1022
Tina1022 Wed, 2015-02-11 10:22

Kedves Julie!
Eddig mindig a hagyományos módon, vízben főzve készítettem a zsemlegombócot és egész idő alatt azért imátkoztam,hogy ne essen szét.
Tegnap kipróbáltam a Te gőzölős megoldásodat és el kell hogy mondjam bevált.
Ezentúl csak így fogom készíteni!

Köszönöm az ötletet és természetesen a receptet is! :-)

355
zsemle 6 db
vöröshagyma 1 közepes db
tej 2.5 dl
tojás 3 db
petrezselyem 3 ek
vaj 1 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint