Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osztrák kuglóf

Osztrák kuglóf
Osztrák kuglóf
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kolléganőmnél ettem még évekkel ezelőtt ezt a nem száraz isteni kuglófot. Most sikerült kuglóf sütőt beszereznem, és ezzel a recepttel avattam fel. A képen látható szépség, kis formában fél adagból készült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikor, bárhol. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a puha margarinnal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
  3. Nagy mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásfehérjét és a mazsolát.
  4. Megfelezzük a tésztát. A felébe ízlés szerint kakaót keverünk.
  5. Margarinozott és liszttel beszórt kuglóf formába rétegezzük a tésztákat tetszés szerint.
  6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük közepes hőmérsékleten.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 448
elküldve: 7
receptkönyvben: 372
elkészítve: 26/36
Facebookon megjelent: -

szakács

WIIKK

Mióta szakács: 2012.01.22.
8 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kuglóf, márványos kuglóf, mazsolás kuglóf

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rheya001
Rheya001 Tue, 2015-12-22 07:33

Szia!
A kérdésem az lenne, hogy a leírt mennyiség már eleve a fél adag, vagy ennyitől képes lesz megtelni egy normál méretű forma? Nekem elég kevésnek tűnik.

WIIKK
WIIKK / WIIKK Wed, 2016-10-12 02:18

Szia! Ennyinek elégnek kellene lenni. Már vettem azóta egy szilikonos formát és pont elég bele.

zsuzsanna007
zsuzsanna007 Tue, 2015-02-24 19:23

húúú, ez naggyon dúrván finoooom! Megcsinaáltam tegnapelőtt és meg kellet csinálnom tegnap is. Mivel emlékeztem a receptere, hipp hopp össze is tudtam rakni és amíg ettem boldogan vártam, h elkészüljön. Az elsőt a férjemmel nem tudtuk abbahagyni. arra csináltunk egy kis cukormázat, de a másodiknál már ezt nem vártam meg :P Köszi, szuper :D

evvi
evvi Thu, 2012-10-11 08:38

En is megcsinaltam,de sajnos nemsikerult szepen megsult kivulrol,de belul nem,szivacsos lett.Biztos az en hibam ,de nemtudok rajonni mi a hiba.szilikonos formaban sutottem villanysutoben180 fokon eleg sokaig .szerinted mi lehet a gond,mit ronthattam el?elore is koszonom a valaszt.
Udv Evvi

WIIKK
WIIKK / WIIKK Fri, 2012-12-21 16:46

Ne haragudj, hogy most válaszolok, de nem volt netem. Én alacsony hőfokon sütöm,de nem tudom mennyin, mert régi gázsütőm van, szerintem a 180 fok sok volt neki,ez lehetett a baj.

WIIKK
WIIKK / WIIKK Fri, 2012-12-21 16:47

Ne haragudj, de nem volt netem, így csak most tudok válaszolni. Kb 2,5 dl egy bögre.

zsuzsu78
zsuzsu78 Sun, 2012-01-29 20:03

Ma elkészítettem a családnak. Nagyon finom, mondjuk én a kakaót kihagytam, helyette vanília és mandula aromát használtam és olyan "rossz" lett, hogy mindet meg kellet enni. Köszönöm!

WIIKK
WIIKK / WIIKK Sun, 2012-01-29 20:31

Örülök, hogy ízlett, én is készítettem már úgy, hogy vajas vanília aromát tettem bele, másoknak úgy ízlett a legjobban, de nekem a kakaós a kedvencem rengeteg mazsolával :)

WIIKK
WIIKK / WIIKK Sun, 2012-01-29 16:01

Köszönöm a hozzászólást. Azóta én is már változtattam, kínai pálcikával szoktam kavarni rajta egy kicsit és szép márványos lesz. De olyan is előfordult már, hogy kevés volt a kakaóm és csak kevés kakaós tésztát tudtam csinálni de nagy mozdulatokkal belekevertem csak úgy nagyjából a sárga tésztába és úgy töltöttem fel a kuglóf formát. Ez lett a legmárványosabb kuglófom :)

poirot
poirot Sun, 2012-01-29 14:53

Ismerek és szoktam is készíteni ehez hasonlót, valóban nagyon finom, ott 1/3 kakaós és 2/3 a rendes tészta. Középre megy a kakaós rész. Ha összerakom, akkor egy nagy villát többször "körbehúzok" a kuglóf sütőben, így érdekes mintázata lesz, ha felvágja az ember. A mazsolát érdemes felmelegített tejben áztatni, így jól megduzzad, sőt, ha egy kis rummal, vagy ruma aromával "megbolondítod", isteni lesz.

Felénk német kuglófként ismerik.

Üdv.

:)

668
finomliszt 25 dkg
margarin 12 dkg
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
sütőpor 0.5 csomag
tej 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
mazsola 1 marék