r
Nosalty Logó

Kelt kuglóf Csillagvirágtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelt kuglóf Csillagvirágtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2470.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    258 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 3724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kakaón és az olvasztott margarinon kívül mindent bepakolunk a kenyérsütőgépbe, és elindítjuk a tészta készítő programot (ennek hiányában hagyomáson módon kidolgozzuk). Az olvasztott margarint is hozzáadjuk, amint kissé elkeveredtek már a hozzávalók. A dagasztóprogram felénél (15 perc) menet közben kivesszük a tészta kb. felét, a maradékhoz pedig hozzáadjuk a 2 ek kakaóport. Amint a gép befejezte a dagasztást, a korábban kivett fehér tésztát a kakaós mellé tesszük, és együtt kb. 1 órát kelesztjük. A gépet azonnal kikapcsoljuk, hogy ne "ejtse" vissza a megkelt tésztát.
  2. Kelesztés után a sütőt 175 fokra bekapcsoljuk, előmelegítjük. A két színt egymásra fektetjük, együtt hosszúkásra kissé kinyújtjuk, hosszában elfelezzük a lapot, az egyiket átfordítjuk, két-két kukacot sodrunk, és összefonjuk. Így kerül bele a kivajazott, lisztezett kuglófformába, ahol ismét hagyjuk duplájára megkelni.
  3. Az előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sül. Ha a teteje nagyon pirul, letakarjuk alufóliával vagy nedves sütőpapírral. Tűpróbával ellenőrizzük a végén.
  4. Ízlés szerint lehet tölteni még mazsolával, aszalt gyümölcsökkel. Minden kelt tésztánál nagyon fontos, hogy hagyjunk időt a tésztának, nem szabad lerövidíteni a kelesztési időt; csak így kaphatunk könnyű, levegős tésztát.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8906
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kelt tésztákat, enni és készíteni is, de kuglófot eddig nem próbáltam. Főleg, mert ha kelt kuglóf, akkor nekem az az igazi "lakodalmas" kuglóf jut az eszembe. Ennek a kuglófnak az alapreceptjét azt hiszem valahol Limara oldalán lehet megtalálni, de én már úgy kaptam. És bevált. Reggelire vagy uzsonnára kiváló, kedvünk szerint a világos része ételfestékkel akár rózsaszínűre is színezhető.:) Igény szerint könnyen diabetikusra is készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek