Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi, majonézes burgonyasaláta

Házi, majonézes burgonyasaláta
Házi, majonézes burgonyasaláta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, ízletes, gyors... hidegtálakhoz is.....imádjuk ezt is... én önmagában is.....érdemes kipróbálni....

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott, de egészben hagyott, megmosott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a forró vizet, majd hideg vízzel felengedjük, többször cseréljük rövid időn belül, így elősegítjük a burgonya lehűlését. De ne áztassuk benne! Amikor már hűlt, leöntjük végleg a vizet, s hagyjuk hűlni. Ezalatt egy nagyobb tálba - lehetőleg, aminek fedele is van - vékonyra felszeleteljük az egyik hagymát, megsózzuk (az egyik kávéskanálnyi sóval), hagyjuk állni rövid ideig.
  2. Ha már a hagyma kissé puhult, hozzáöntjük a tejfölöket, a mustárt, majonézt, fehér borsot, cukrot, sót (a másik kávéskanálnyi), s alaposan kikavarjuk. Ezután a citromlével kavarjuk ki, majd ráreszeljük citromreszelőn a második hagymát, s ezzel is jól összekavarjuk.
  3. Ha a burgonya kihűlt, a tejfölös keverékre kockázzuk, s alaposan összekavarjuk az egészet, hogy minden burgonyakockát érje a finom tejfölös keverék.
  4. Rátesszük a fedelét (vagy lefedjük fóliával), s egy éjszakára hűtőbe tesszük! Jól összeérnek az ízek, a burgonya átveszi a tejfölös keverék finom ízét, magába is szívja kissé. Ez így nem száraz, de nem is folyik, pont tökéletes, az ízéről nem is beszélve! Bármilyen sülthöz tálalhatjuk - tálalás előtt kavarjuk át -, több napig is eláll! Vendégek - nem utolsó sorban, a család - imádni fogják! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Isteni!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 2 190
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
179 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

majonézes-ecetes krumplisaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

386
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
2 kávéskanál
tejföl 660 g
mustár 2 ek
majonéz 4 ek
fehér bors 1 teáskanál
cukor 4 ek
citromlé 1 ek