r
Nosalty Logó

Túrós-epres felfújt

NS
Túrós-epres felfújt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

329
Kalória
13.3g
Fehérje
50.6g
Szénhidrát
8g
Zsír
78.9g
Víz
95g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
34.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.6 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3285.9 g
  • Cink
    783 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    605 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    303.4 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    473.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 1970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.7 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. A tojás sárgáját és fehérjét különválasztjuk.
  2. A sárgáját habosra verjük 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a citromhéjat, ill. a villával áttört túrót.
  3. A fehérjét, 10 dkg cukor fokozatos adagolása mellett, kemény habbá verjük.
  4. A két masszát és a lisztet, óvatos, lapátoló mozdulatokkal egybedolgozzuk, ügyelve, hogy a fehérjehab ne törjön össze.
  5. A sütőformát kivajazzuk és cukorral megszórjuk. Ha vendégeknek készítjük, látványosabb, ha kis szuflé sütőformákba tesszük. Én saját fogyasztásra az egyszerűség kedvéért sima 20x28 cm-es szilikon tepsiben öntöttem.
  6. A tésztába nyomkodjuk a feldarabolt eperszemeket.
  7. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20*28

Papp Emese receptje a májusi Nők Lapja Konyhából. Nekünk nagyon ízlett.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...