Nosalty Logó

Barackos-vaníliás-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Barackos-vaníliás-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 869 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3473 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 146 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 869 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5104.6 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.3 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1436.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2858 micro
  • β-crypt
    765 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 3473 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral, és a narancslével habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Kivajazott-lisztezett tepsiben, 160 fokra előmelegített sütőben, kb 12-14 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
  3. A krémhez az őszibarack levét leszűrjük. (Ez 4 dl, ha nincs annyi, akkor vízzel vagy főzőtejszínnel pótoljuk.) Kb 1dl lében csomómentesre keverjük a pudingport. A többi őszibaracklevet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingporos levet, és állandó keverés mellett 1-2 perc alatt besűrítjük. Időnként megkeverve langyossá hűtjük.
  4. Közben a porcukorral felverjük a tejszínhabot.
  5. Egy tálba tesszük a túrót, a langyos pudingot hozzáöntjük, és robotgéppel elkeverjük. A barackokból 4-5 db-ot szeletekre vágunk, a többit felkockázzuk, és a túrós krémbe keverjük. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
  6. A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A krém tetejére helyezzük a barackszeleteket.
  7. A zseléhez 250 ml hideg vízben elkeverjük a zselatinport, és 5 dkg kristálycukor keverékét. Felforraljuk, időnként megkeverve. Ha felforrt, 15-20 másodpercig keverve forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Ha kezd sűrűsödni, ráfolyatjuk a süteményünk tetejére.
  8. Hűtőbe tesszük pár órára, majd tetszőlegesen szeletelvetálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34x24
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 34623
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

Ezt a süteményt is húsvéti vendégvárónak készítettem. Ez a századik receptem, és remélem aki úgy gondolja, hogy elkészíti ezt a finom sütit, annak ugyanolyan örömet okoz majd, mint nekünk, mert nekünk nagyon ízlett, a Keresztlányomék repetáztak is belőle.

Hozzászólások

pecsibori

Sziasztok! Nekem folyós maradt a túrós krém. Finom, valószín? el is fog fogyni, de kanállal kell enni :)

Gonoszka1

Szia! Nem lehet, hogy túl sok folyadékot tettél hozzá? Mert 4 dl folyadékkal a puding s?r?. A túró sem folyik. Ha hozzátetted a 2 dl tejszínt, akkor pont jó állagúnak kellett volna lennie. Nem tudom, hogy mi lehetett a baj. Mindezek ellenére azért örülök, hogy ízlik! Üdv:Kinga

Gonoszka1

Szia! Még az jutott az eszembe, hogy a tejszínt felverve forgattad bele? Mert ha nem, az is folyóssá tehette! üdv:Kinga

pecsibori

Igen, felvertem a tejszínt, igaz, nem kaptam Hulala-t, habtejszínnel készítettem , és tettem hozzá egy habfixálót. Igazság szerint folyósabb lett a krém 5 óra h?t? után, mint amikor elkészítettem. De tényleg nagyon finom az íze, és nem fog kárba veszni! Üdv, Bori

Gonoszka1

Szia! Örülök, hogy azért kanállal megeszitek! Valószín?leg, akkor az volt az oka a folyósabb krémnek, hogy nem a cukrászhabot, azaz a hulalát használtad. Én nagyon szeretem a hulalát, mert még habfixáló nélkül is nem összees? habot kapok ha felverem. Üdvözlettel:Kinga

Törölt felhasználó

Sziasztok! Egyszer? elkészíteni, és nagyon finom! Ajánlom mindenkinek! Üdv.: Böbe

Gonoszka1

Szia Böbe! Köszönöm ajánlásodat! Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek! Üdvözlettel:Kinga

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek