r
Nosalty Logó

Barackos-vaníliás-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Barackos-vaníliás-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 869 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3473 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 146 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 869 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5104.6 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.3 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1436.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2858 micro
  • β-crypt
    765 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 3473 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral, és a narancslével habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Kivajazott-lisztezett tepsiben, 160 fokra előmelegített sütőben, kb 12-14 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
  3. A krémhez az őszibarack levét leszűrjük. (Ez 4 dl, ha nincs annyi, akkor vízzel vagy főzőtejszínnel pótoljuk.) Kb 1dl lében csomómentesre keverjük a pudingport. A többi őszibaracklevet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingporos levet, és állandó keverés mellett 1-2 perc alatt besűrítjük. Időnként megkeverve langyossá hűtjük.
  4. Közben a porcukorral felverjük a tejszínhabot.
  5. Egy tálba tesszük a túrót, a langyos pudingot hozzáöntjük, és robotgéppel elkeverjük. A barackokból 4-5 db-ot szeletekre vágunk, a többit felkockázzuk, és a túrós krémbe keverjük. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
  6. A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A krém tetejére helyezzük a barackszeleteket.
  7. A zseléhez 250 ml hideg vízben elkeverjük a zselatinport, és 5 dkg kristálycukor keverékét. Felforraljuk, időnként megkeverve. Ha felforrt, 15-20 másodpercig keverve forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Ha kezd sűrűsödni, ráfolyatjuk a süteményünk tetejére.
  8. Hűtőbe tesszük pár órára, majd tetszőlegesen szeletelvetálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34x24
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 36616
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Barackos-vaníliás-túrós sütemény
Gonoszka1 428 recept

Ezt a süteményt is húsvéti vendégvárónak készítettem. Ez a századik receptem, és remélem aki úgy gondolja, hogy elkészíti ezt a finom sütit, annak ugyanolyan örömet okoz majd, mint nekünk, mert nekünk nagyon ízlett, a Keresztlányomék repetáztak is belőle.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek