r
Nosalty Logó

Barackos-krémtúrós kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Barackos-krémtúrós kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 616 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3694 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 249 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 616 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3405.8 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1777 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    6007 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 3694 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésként a tésztához valókat alaposan összedolgozzuk. Telföl nem feltétlenül kell bele mert amennyiben a margarin mennyisége és állaga megfelelő, abban az esetben a tészta elég jól összeáll és nem kell még plusz tejföl bele.
  2. A kész tésztát hűtőben alaposan visszahűtjük, de minimum 1 órát hagyjuk állni.
  3. A töltelékhez a barackokat összeturmixoljuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük.
  4. A pihentetett tésztát 12 egyforma részre osztjuk, majd egyenként az ujjunkkal az enyhén kivajazott muffinsütő mélyedéseibe simítjuk.
  5. Az így elkészült kis kosárkákba töltjük a tölteléket és közepes hőmérsékleten kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9922
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Ajánló

Könnyű nyári sütemény, a kissé savanykás barack és túró miatt üdítően hat a nagy melegben.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lassan beindul a barackszezon és a viharok. Szépen kezdenek sárgulni-érni a sárgabarckok. A hét végi hatalmas szél levert pár félig érett sárgabarackot a fáról és gondolkodtam hogyan lehetne ezeket hasznosítani, hiszen azért még nem annyira édesek. Így ötöltem ki ezt a receptet, ami elég nagy sikert aratott. Remélem másnak is ízleni fog.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek