Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkönnyű orosz krémtorta

Habkönnyű orosz krémtorta
Habkönnyű orosz krémtorta
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom nagyon szereti a habos, puncsos, rumos tortákat. Így született ez a finomság...

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótát sütünk : A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  4. Előző este rumaromás vízben beáztattuk a mazsolát (kb 1 dl-ben), ezt most lecsepegtetjük, és a vízben felfőzzük a zselatint.
  5. A krémhez a pudingport a tejben sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük.
  6. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukoral habosra keverjük, ezután belekevejük a kihűlt pudingot, mazsolát, kandírozott gyümölcsöket, a zselatint, és rumaromával ízesítjük.
  7. Felverjük a hulalát és az egészet összekeverjük.
  8. Megtöltjük a piskótalapokat, a maradék krémmel körbekenjük.
  9. Felvert hulalával körbevonjuk, a tetejét kandírozott gyümölccsel díszítjük.
  10. Hűtőbe tesszük 4-5 órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 32 802
elküldve: 6
receptkönyvben: 153
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

szépvölgyi szilvi

Mióta szakács: 2012.04.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

orosz krémtorta, rumos-mazsolás krémtorta, kandírozott gyümölcsös torta, tejszínes torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Thu, 2012-07-19 14:36

Szia!
Nekem inkább azzal van problémám hogy most akkor az egész hulalát össze kell keverni a pudinggal,stb.vel mert a végén még írod hogy a felvert hulalával körbekenjük. A 7-es és 9-es pontban is van. Csak azért kérdem mert holnap meg is sütnénk, ill. holnapután és már bevásároltam hozzá de most látom hogy kétszer van írva remélem nem kell még egy hulala csak elég ha kiveszek kicsit belőle mondjuk. Nagyon guszta már csorgatom érte a nyálam, pedig csak vasárnap lesz ehető :-((((((. Várom válaszod további jó sütést - főzést!

595
tojás 12 db
cukor 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
tejszínízű pudingpor 2 tasak
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 2 marék
rumaroma 10 ml
kandírozott citromhéj 5 dkg
növényi habtejszín 500 ml
zselatin 20 g
tej 6 dl