r
Nosalty Logó

Oroszkrém kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Oroszkrém kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Oroszkrém

Süti összeállítása

Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Oroszkrém

Süti összeállítása

Összesen 6110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Oroszkrém

Süti összeállítása

Összesen 234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    203.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4219.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.1 g
  • Cukor
    672 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 6110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Oroszkrém

Süti összeállítása

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 12 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  3. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 25x30 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 160°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát.
  5. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk a piskótát.

Oroszkrém

  1. Előző este átmossuk a mazsolát, és a kandírozott gyümölcsökkel egy befőttesüvegbe tesszük, ráöntjük a rumot, és lezárjuk. (Érdemes dekoráláshoz mindenből pár darabot félretenni.) Szintén este felforraljuk a tejszínt, és kihűlés után hűtőbe tesszük, és felhasználásig 5° körüli hőmérsékleten tartjuk.
  2. A tejből, keményítőből, vaníliából és kb. 6 evőkanál cukorral krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A tejszínhabot a maradék cukorral kemény habbá verjük. (Érdemes dekoráláshoz egy kicsit félretenni.)
  4. Feloldjuk a vízben a zselatint, majd felforraljuk, és langyosra hűtve óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabba. Majd az egészet óvatosan összedolgozzuk a főzött krémmel.

Süti összeállítása

  1. Az első piskótalapra felvisszük a rumos mazsolás-kandírozott gyümölcsös keverék kb. felét, majd a krém 1/3 részét.
  2. Befedjük a 2. lappal, melyre felvisszük a maradék rumos-gyümölcsös keveréket, és a maradék krém kb. felét.
  3. Végül befedjük a 3. lappal, melyre egyenletesen eloszlatjuk a maradék krémet. Lefedve legalább 12 órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Tálaláshoz 6x6 cm-es kockákra vágjuk, és tetejét a maradék tejszínhabbal, kandírozott gyümölccsel, mazsolával, esetleg meggyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 11454
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 08.

Ajánló

Ha túl laza lesz a krém (hiszen nem gyári pudingporral vagy fixálókkal dolgozunk), vagy nem akarunk 12 órát várni, akkor elkészíthetjük pohárkrémnek is (a rétegezést az előbb leírtak szerint végezzük). Ha azt szeretnénk, hogy a krémünk színe a gyári pudingporhoz hasonló legyen, akkor készítsük el klasszikus angolkrémmel, vagy színezzük csipetnyi kurkumával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oroszkrém kocka
Pancsika 101 recept

Ez a kocka hétköznapokra készült, és ügyeltem arra, hogy az összetevőket én magam állítsam elő hozzá.

Hozzávalók

Piskóta

Oroszkrém

Süti összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek