r
Nosalty Logó

Orosz stílusú halsaláta levelestészta-kosárkákban, kaviárral (vol-au-vent)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Orosz stílusú halsaláta levelestészta-kosárkákban, kaviárral (vol-au-vent)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 423 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1686 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 423 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5291.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    4521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1414 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 1686 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hintsük meg a nyújtódeszkánkat liszttel, majd tekerjük/nyújtsuk ki a leveles tésztát. Egy köralakú kiszúróval (nagyjából 20 db) kört szúrunk ki a tésztából. A közepüket egy kisebb, köralakú szaggatóval megszúrjuk vagy megjelöljük, de nem szedjük ki a tésztát.
  2. A tésztaköröket megkenjük tojássárgájával, majd 180 °C-os, légkeveréses sütőbe tesszük. Aranyszínűre sütjük.
  3. Ha a kosárkák megsültek, a korongok közepét kiszedjük, majd a halsalátát kiskanállal belekanalazzuk, a tetejére pedig egy késhegynyi kaviárt és/vagy (ízlés szerint) egy csipet kaprot teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2648
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz stílusú halsaláta levelestészta-kosárkákban, kaviárral (vol-au-vent)
Hering András 161 recept

A vol-au-vent világszerte népszerű amuse-bouche illetve vendégváró falat. Általában falatnyi méretben készül, de néha előfordul, hogy nagyobb méretű étvágygerjesztőként is tálalják hússal vagy hallal töltve. Mérettől függetlenül azonban mindig a leveles tészta a fő összetevője: előbb megsütik a tésztát, majd megtöltik. A töltelék lehetőségei szinte korlátlanok: kaviár, gomba, hús, sajtok, tenger gyümölcsei, zöldségsaláták, édes mousse is kerülhet a kosárkába. A vol-au-vent francia származása ellenére nagyon népszerű az orosz konyhában is, variációiról sokféle receptet találhatunk a régi szovjet szakácskönyvekben. Ezúttal majonézes-kapribogyós lazacsalátával töltöttem meg, melyet Raj Ráhel hasonlóan izgalmas receptje is inspirált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek