Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta ahogy Katharosz készíti

Orosz krémtorta ahogy Katharosz készíti
Orosz krémtorta ahogy Katharosz készíti
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi családi kedvenc nálunk!

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.
  2. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába tesszük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen.
  3. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 170 fokon, légkeveréses 155 fokon kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  4. A piskótát lapjában három egyelő részre vágjuk, és az alsót egy papírral körben kibélelt tortakarikába fektetjük. A papír magasabb legyen a karika pereménél.
  5. A krémből egy keveset félreteszünk a tetejére. Ezután a maradék krém felét rásimítjuk a piskótára, erre újabb tortalap és a maradék krém következik, végül befedjük a harmadik lappal, és rákenjük a félretett krémet.
  6. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy megdermedjen és az ízek összeérjenek.
  7. Tipp: mielőtt nekikezdenék a tejszín felverésének, a tálat, amiben felverjük, a mélyhűtőben jól lehűtjük, és persze a tejszín is hűtött legyen, így könnyebb felverni.

Krém

  1. A mazsolát kb. 1 dl vízben fölforraljuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük.
  2. A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon vagy vízgőzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
  3. A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát, a rummal ízesítjük, és megvárjuk, amíg kihűl.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg átlátszóvá válik. Kissé hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, 2-3 ek. tejszínhabbal elkeverjük.
  5. Utána óvatosan a tejszínhabba forgatjuk a főzött vaníliakrémmel együtt.

Díszítéshez

  1. Fölverjük a tejszínt a kétféle cukorral és a habfixálóval. Egy keveset a torta oldalára és tetejére kenünk, a többit habzsákba tesszük, és feldíszítjük.
  2. Az oldalára nyomkodjuk a diót, tetejét gyümölccsel díszítjük. Rövid ideig hűtőben dermesztjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 651
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes rumos mazsolás torta, vaníliás torta, mazsolás vanília torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

431
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 1 késhegynyi
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 púpozott ek
mazsola 10 dkg
rum 0.5 dl
habtejszín 4 dl
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 1 ek
habtejszín 3 dl
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 1 csomag
dió 10 dkg