r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta ahogy Katharosz készíti

Katharosz
Orosz krémtorta ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítéshez

431
Kalória
8.6g
Fehérje
38.1g
Szénhidrát
26.9g
Zsír
64.3g
Víz
169.8g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
25.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Összesen 5183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    323.1 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    2037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4415.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    457.8 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    771.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2496 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    439 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 5183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.
  2. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába tesszük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen.
  3. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 170 fokon, légkeveréses 155 fokon kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  4. A piskótát lapjában három egyelő részre vágjuk, és az alsót egy papírral körben kibélelt tortakarikába fektetjük. A papír magasabb legyen a karika pereménél.
  5. A krémből egy keveset félreteszünk a tetejére. Ezután a maradék krém felét rásimítjuk a piskótára, erre újabb tortalap és a maradék krém következik, végül befedjük a harmadik lappal, és rákenjük a félretett krémet.
  6. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy megdermedjen és az ízek összeérjenek.
  7. Tipp: mielőtt nekikezdenék a tejszín felverésének, a tálat, amiben felverjük, a mélyhűtőben jól lehűtjük, és persze a tejszín is hűtött legyen, így könnyebb felverni.

Krém

  1. A mazsolát kb. 1 dl vízben fölforraljuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük.
  2. A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon vagy vízgőzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
  3. A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát, a rummal ízesítjük, és megvárjuk, amíg kihűl.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg átlátszóvá válik. Kissé hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, 2-3 ek. tejszínhabbal elkeverjük.
  5. Utána óvatosan a tejszínhabba forgatjuk a főzött vaníliakrémmel együtt.

Díszítéshez

  1. Fölverjük a tejszínt a kétféle cukorral és a habfixálóval. Egy keveset a torta oldalára és tetejére kenünk, a többit habzsákba tesszük, és feldíszítjük.
  2. Az oldalára nyomkodjuk a diót, tetejét gyümölccsel díszítjük. Rövid ideig hűtőben dermesztjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Ez egy igazi családi kedvenc nálunk!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...