Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sertéskaraj ananásszal

Fűszeres sertéskaraj ananásszal
Fűszeres sertéskaraj ananásszal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét beleszerettem egy BBC GoodFood magazinos ételbe, amely aztán egyből fel is került a gyakran készítendő ételek listájára. Az eredeti receptet a BBC magazin 2012. I. évf.6. számában találjátok.

Azok számára, akik nem olvassák a magazint, vagy épp nem találják, vagy csak nincs idejük keresgélni, gondoltam, megosztom a receptet.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük az olajat nagyobb serpenyőbe. Ízesítsük a hússzeleteket sóval és borssal, majd süssük mindkét oldalon 5-5 percig.
  2. Keverjük össze tálkában a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét és az ananászkonzerv levének nagy részét.
  3. Tegyük a hús mellé az ananászkarikákat, és hagyjuk egy ideig karamellizálódni. Szórjuk meg a chilivel (és az ötfűszer- keverékkel), süssük 1 percig.
  4. Öntsük rá a szójaszószos folyadékot és főzzük pár percig, amíg kissé besűrűsödik. Szórjuk meg koriander zölddel, kínáljunk hozzá rizst és párolt leveles zöldségeket.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 356
elküldve: 4
receptkönyvben: 327
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéskaraj ananásszal, fűszeres karaj ananásszal, ananászos karaj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sande
Sande / Sande Fri, 2012-11-16 19:38

Tegnap megmaradt pár szelet hús a bakonyi borda után, amit ki akartam rántani, de nem volt itthon tojás, - így hát receptvadászatba kezdtem itt a neten és erre akadtam. Minden volt hozzá itthon (az ötfűszer keveréket kivéve). Örülök, hogy a te receptedre esett a választásom! Egyszerű volt, gyorsan készen lett és imádtam és a férjem is imádta! Pont annyira édeskés, amennyire kell és pont annyira csípett, amennyire az jól is esik. Örülök, hogy megosztottad! Köszönöm!
UI: Az ebédről megmaradt mennyiséget bedobozoltam, a férjem épp azt majszolja a dobozból, - Pedig nem szokása ugyanazt enni ebédre és vacsorára is. :) Ez mindent elárul. ;)

568
napraforgó olaj 2 ek
sertés rövidkaraj 40 dkg
nádcukor 2 ek
szójaszósz 1 ek
sűrített paradicsom 1 dkg
ananászkonzerv 400 g
chili 0.5 tk
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál