r
Nosalty Logó

Ostoros kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Ostoros kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    222.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.9 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 5395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, a sót, a tojást, az olajat, majd az élesztős tejet. Bedagasztjuk és a kétszeresére kelesztjük.
  2. Eközben a krém hozzávalóit habosra keverjük (én mikróban kicsit megpuhítom a margarint és úgy keverem össze a hozzávalókkal), majd elkezdjük az összeállítást.
  3. A tésztát 6 cipóra osztjuk (3 rúd lesz belőle), majd egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és olyan szélesre, mint a tepsi, amiben sütjük. A tetejét megkenjük a krém 1/6 részével. A krémre durvára aprított diót szórunk (én aprítógépben szoktam), majd feltekerjük. Ugyanígy járunk el mind a hat cipóval.
  4. Ezt követően 2-2 db-t összesodrunk, a tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk durvára vágott dióval és gyümölcscukorral.
  5. Kész állapotban is hagyjuk még kelni a tepsiben kb. 20-30 percet, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9977
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ostoros kalács
NovakAndi 48 recept

Az egyik kedvenc családi receptem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek