r
Nosalty Logó

Öntött salátaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Öntött salátaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1837 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1506.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    879 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4853 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4454 micro
Összesen 1837 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel főni 1-1,2 liter vizet. Amíg felfő a víz, a salátát szedjük leveleire, mossuk meg, és a nagyobb leveleket tépjük kettő-három darabba, a kisebbek maradhatnak egyben. Tegyük bele egy főzésre alkalmas fazékba. Forrázzuk le a fövésben lévő vízzel (innen jön a neve, hogy "öntött" saláta ), préseljük bele a fokhagymákat, sózzuk meg, és tegyük vissza újra felfőni.
  2. Mikor újra felfőtt, öntsük hozzá a tejet is, és (felügyelet alatt, hogy nehogy kifusson) főzzük tovább újrafövésig. Ekkor húzzuk le a tűzhelyről.
  3. A tojásokat verjük fel, szórjuk bele a lisztet, sózzuk meg.
  4. Egy serpenyőben pirítsuk meg kissé a felkockázott szalonnát (lehet bacon is, de fontos, hogy füstölt legyen). Ha kisültek a szalonnák, szedjük ki a serpenyőből, és a zsiradékban süssünk a tojásokból omlettet. Ha kész a tojáslepényünk is, akkor daraboljuk fel 6-8 cikkre, és legyezőszerűen helyezzük a leves tetejére. Erre szórjuk rá a kisült szalonna kockákat is.
  5. Tálalás előtt, a leves langyosra hűlése után ajánlom beízesíteni az ecettel, mert ha túl forró a leves, könnyen összekapja az ecetsav a tejet, és kicsapódik, csomóssá válik- ez nem változtat az ízén, de esztétikailag ront a levesen. Ecetezés után ízlés szerint még sózhatunk rajta.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 21208
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 23.

Ajánló

Lehet gazdagítani, tartalmasabb étekké tenni pár kanál főtt rizzsel, akár úgy, hogy főzünk hozzá külön pár kanál rizst, vagy ebben hasznosítjuk újra az előző napról megmaradt köretünket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc tavaszi-nyári levesem. Az ecettől kellemesen savanykás, frissítő, és másnaposságra is igencsak hatásos. Sosem volt nekem "só-fóbiám", de ez a leves tényleg több sót vesz fel, mint általában a levesek, tapasztalatom szerint ha fukarkodunk a sóval, akkor nem lesz igazán jó ízű a végeredmény. Persze a só mennyisége függ a szalonna sótartalmától is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili