Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós kacsasült pofonegyszerűen

Ropogós kacsasült pofonegyszerűen
Ropogós kacsasült pofonegyszerűen
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első ködös, őszi reggel után a férjemen is erőt vett a biológia. Pusztán evolúciós okokból, valami szaftos, lehetőleg zsíros húst kívánt ebédre, egy kis sült krumplival. Tipikus férfi! Szerencsére disznóhús már hónapok óta nincsen a hűtőben, ő meg lusta volt elmenni a boltba venni, ezért megegyeztünk a kacsában.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A kacsa külseje ropogós, belül mégis szaftos. Akkor tökéletes az állag, ha ilyen. A fahéjas barack enyhén édes utóíze, pedig remekül kiemeli a kacsamell finom fűszerességét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamell bőrös részét nagyjából centinként beirdaljuk úgy, hogy közben nem vágunk bele a húsba.
  2. Előveszünk egy serpenyőt, és közepes lángon „szárazon” melegíteni kezdjük. Nagyjából három perc múlva rátesszük a kacsákat, de úgy, hogy a bőrös oldaluk lefele legyen. A zsírjuk pillanatok alatt kisül, így a hús ebben pirul meg. Mindegyik oldalt nagyjából öt percig sütjük.
  3. A szeletekre rakunk egy kis összezúzott fokhagymát, egy késhegynyi egész koriandert. Nem maradhat ki a só és a bors sem. Akkor van vége az első etapnak, ha a kacsamell mindkét fele szép, pirosas színű.
  4. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeveréses fokozatra. A kacsákat rátesszük a rácsra, és 20 percig sütjük őket. Eggyel lejjebb rakunk egy tepsit, hogy a sütés közben kicsorduló zsír ne piszkolja össze a sütőt.
  5. Amíg a kacsa készül, addig egy serpenyőben a megpucolt, összevágott nektarinokat két evőkanál mézen megfuttatjuk. Rádobjuk a fahéjat is, aztán körülbelül öt perc alatt, készre sütjük a barackfalatkákat is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 360
össznézettség: 186 527
elküldve: 6
receptkönyvben: 306
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

fitfoodchallenge

Mióta szakács: 2015.10.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes fahéjas kacsamell, gyors rozé kacsa

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

470
kacsamell 0.5 kg
nektarin 2 db
fokhagyma 3 gerezd
koriander 1 késhegynyi
méz 2 ek
fahéj 1 kk
bors 1 csipet
0 ízlés szerint