Ropogós kacsasült pofonegyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
fitfoodchallenge
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
470
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
939
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 881.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 290.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
470
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.5 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1762.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 1089 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.6 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 581.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 223 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
939
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamell bőrös részét nagyjából centinként beirdaljuk úgy, hogy közben nem vágunk bele a húsba.
- Előveszünk egy serpenyőt, és közepes lángon „szárazon” melegíteni kezdjük. Nagyjából három perc múlva rátesszük a kacsákat, de úgy, hogy a bőrös oldaluk lefele legyen. A zsírjuk pillanatok alatt kisül, így a hús ebben pirul meg. Mindegyik oldalt nagyjából öt percig sütjük.
- A szeletekre rakunk egy kis összezúzott fokhagymát, egy késhegynyi egész koriandert. Nem maradhat ki a só és a bors sem. Akkor van vége az első etapnak, ha a kacsamell mindkét fele szép, pirosas színű.
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeveréses fokozatra. A kacsákat rátesszük a rácsra, és 20 percig sütjük őket. Eggyel lejjebb rakunk egy tepsit, hogy a sütés közben kicsorduló zsír ne piszkolja össze a sütőt.
- Amíg a kacsa készül, addig egy serpenyőben a megpucolt, összevágott nektarinokat két evőkanál mézen megfuttatjuk. Rádobjuk a fahéjat is, aztán körülbelül öt perc alatt, készre sütjük a barackfalatkákat is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 351
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 81
- Össznézettség: 297819
- Feltöltés dátuma: 2015. október 26.
Ajánló
A kacsa külseje ropogós, belül mégis szaftos. Akkor tökéletes az állag, ha ilyen. A fahéjas barack enyhén édes utóíze, pedig remekül kiemeli a kacsamell finom fűszerességét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
fitfoodchallenge
7 recept
Az első ködös, őszi reggel után a férjemen is erőt vett a biológia. Pusztán evolúciós okokból, valami szaftos, lehetőleg zsíros húst kívánt ebédre, egy kis sült krumplival. Tipikus férfi! Szerencsére disznóhús már hónapok óta nincsen a hűtőben, ő meg lusta volt elmenni a boltba venni, ezért megegyeztünk a kacsában.