Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hókifli kelt tésztából

Hókifli kelt tésztából
Hókifli kelt tésztából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az aprósüteményeket is, kelt tésztából először készítettem hókiflit, és nem bántam meg, nagy sikere volt a családban.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és egy órát meleg helyen kelesztjük.
  4. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kb. 5 cm-es köröket szaggatunk. Minden körre rakunk egy kiskanál sűrű baracklekvárt. A tészta szélét ráhajtjuk, és kiflit formázunk.
  5. A hajtás részt alulra fordítva sütőpapírral bélelt tepsikbe sorakoztatjuk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 10-perc megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 136
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzsi

Mióta szakács: 2013.08.16.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hókifli, baracklekváros hókifli, kelt tésztás hókifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

664
finomliszt 50 dkg
margarin 20 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
porcukor 2 ek
tejföl 150 g
1 csipet
sárgabaracklekvár 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag