Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oliebollen - mazsolás fánk

Oliebollen - mazsolás fánk
Oliebollen - mazsolás fánk
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha beköszönt a hideg, elözönlik Hollandiát az "Oliebollenkraam"-ok, ahol minden fajta finomság található. Szinte minden nagy szupermarket mellet találunk egy ilyen pavilont.
Itt kapható a holland fánk, ami élesztős tésztából készül, és mazsolával vagy más szárított gyümölcsök keverékéből van elkészítve.
Az oliebollen novembertől márciusig kapható, és szilveszter éjszakája elképzelhetetlen nélküle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Farsangra

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát áztassuk be langyos vízbe.
  2. Az almákat vágjuk fel és vágjuk fel kockákra. A vajat olvasszuk meg
  3. Ellenőrizzük, hogy a tej langyos legyen.
  4. Szitáljuk a lisztet, cukrot és a sót egy nagy keverőtálba. Adjuk hozzá az élesztőt.
  5. Lassan adogatva a tejet egy keverhető masszát készítünk.
  6. Keverjük hozzá a tojásokat, majd az olvasztott vajat.
  7. Adjunk hozzá egy kis fahéjat. Ne spóroljunk vele, nyugodtan mehet egy kanál bele.
  8. Keverjük hozzá a lecsöpögtetett mazsolákat és az almát.
  9. Takarjuk le a tésztát egy nedves kendővel és hagyjuk egy órát kelni.
  10. Melegítsük elő a fritőzt 160 fokra, vagy melegítsük meg az olajat egy lábasban (közepes lábasban).
  11. Két kanállal, vagy esetleg egy fagyis kanállal szaggassunk gombócokat. Ne túl nagyokat!
  12. Ejtsük bele őket óvatosan az olajba, majd egy pár perc múlva egy kanál segítségével mozgassuk meg, hogy nehogy leragadjanak.
  13. Kb. 15percig sütjük, majd lecsöpögtetjük.
  14. Fahéjas porcukorral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 168
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bloemcake

Mióta szakács: 2011.01.07.
16 recept

receptjellemzők

konyha: holland
alkalom: farsang
kategória: fánk
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

holland mazsolás fánk, holland farsangi fánk mazsolával és aszalt gyümölcsökkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arnika
arnika Thu, 2013-01-03 14:19

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a receptet!!! 2 éve ettünk ilyet Rotterdamban szilveszterkor, idén nosztalgiázni szerettünk volna... ééééés sikerült is! Bár fehér mazsolám nem volt, így aszalt vörösáfonyával helyettesítettem, de a hatás így sem maradt el! Ma fogyott el az utolsó, és kijelenthetem, hogy 5 naposan is nagyon-nagyon finom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-02-24 20:31

Nagyon hálás vagyok a receptért. Én eddig mindig Koopmansból csináltam. Eredetileg tompoes receptet vadászni indultam és nálad kötöttem ki. Csak gratulálni tudok a receptgyűjteményedhez! Még sok-sok holland receptet!!

2208
finomliszt 750 g
1 kávéskanál
tojás 2 db
margarin 35 g
instant élesztő 2 tasak
tej 750 ml
barna cukor 3 ek
aszalt gyümölcsök 200 g
mazsola 200 g
alma 2 kis db
napraforgó olaj 5 dl
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 3 dkg