r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Ágitól

agi8505
Szalagos fánk Ágitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

489
Kalória
13g
Fehérje
75.4g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
26.1g
Víz
180.8g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 489 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    452.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 2931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba kimérjük. A langyos tejet a porcukorral elkeverjük, majd beletesszük az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A liszthez öntjük az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, majd deszkán jó alaposan kidagasztjuk. Visszarakjuk a tálba, meghintjük liszttel, és kb. 30 perc alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát a deszkára öntjük, és nem gyúrjuk át újra, hanem egyből kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságúra. Kb. 6 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd további 15-20 percit pihentetjük a deszkán. Sütés előtt a közepét benyomkodjuk az ujjunkkal.
  4. Forró olajban kisütjük, de vigyázni kell, hogy ne legyen túl forró, mert hirtelen sül meg és sötét lesz a fánk. Mindig annyi olajban süssük, hogy lebegjen benne a tészta. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul az olajban, amelyiken a lyuk van, ettől lesz szép szalagos a fánk. A fánkot először fedő alatt sütjük, majd mikor megfordítjuk fedő nélkül. Célszerű átlátszó fedőt használni. Pillanatok alatt megsül, úgyhogy nagyon figyelni kell.
  5. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és megkenjük lekvárral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 3 p

Nagyon finom, könnyű, laza szerkezetű tészta. Ebből az adagból kb. 20-22 db fánk lesz.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek