Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk Ágitól

Szalagos fánk Ágitól
Szalagos fánk Ágitól
48 perc / előkészület: 45 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű, laza szerkezetű tészta. Ebből az adagból kb. 20-22 db fánk lesz.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen lekvárral nagyon finom. A képen málnalekvárral tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba kimérjük. A langyos tejet a porcukorral elkeverjük, majd beletesszük az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A liszthez öntjük az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, majd deszkán jó alaposan kidagasztjuk. Visszarakjuk a tálba, meghintjük liszttel, és kb. 30 perc alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát a deszkára öntjük, és nem gyúrjuk át újra, hanem egyből kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságúra. Kb. 6 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd további 15-20 percit pihentetjük a deszkán. Sütés előtt a közepét benyomkodjuk az ujjunkkal.
  4. Forró olajban kisütjük, de vigyázni kell, hogy ne legyen túl forró, mert hirtelen sül meg és sötét lesz a fánk. Mindig annyi olajban süssük, hogy lebegjen benne a tészta. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul az olajban, amelyiken a lyuk van, ettől lesz szép szalagos a fánk. A fánkot először fedő alatt sütjük, majd mikor megfordítjuk fedő nélkül. Célszerű átlátszó fedőt használni. Pillanatok alatt megsül, úgyhogy nagyon figyelni kell.
  5. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és megkenjük lekvárral.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 432
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

agi8505

Mióta szakács: 2012.03.28.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, egyszerű szalagos fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzsabo
szzsabo Sun, 2017-05-07 18:05

Ez a recept ahogy van tökéletes! Egyszerű és isteni!!

489
finomliszt 50 dkg
tej 2 dl
élesztő 5 dkg
porcukor 5 dkg
margarin 6 dkg
tojássárgája 5 db