r
Nosalty Logó

Szalagos fánk 3. - egész tojásból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szalagos fánk 3. - egész tojásból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1874 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 11246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 405 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1874 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    740.8 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    332 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    263 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6214.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    2913 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    996.7 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    292 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    735 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 11246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 405 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd belekeverjük az olajat. A többi hozzávalóval együtt a tejet több részletben adagolva tésztát dagasztunk. A tej mennyisége a liszt minőségétől függően változhat, lehet, hogy több tejet vesz fel. A tojások fehérjét habnak felverve dagasszuk a tésztába. Ne dagasszuk túl lágyra, mert szaggatáskor ragadni fog. A jól kidolgozott tésztát langyos helyen kelesszük duplájára.
  2. Ha megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, gyúrjuk át egy kicsit, és kb. 2-2,5 cm vastagságúra sodorjuk ki. Fánkszaggatóval szúrjuk ki, majd tegyük lisztezett abroszra a korongokat. Még hagyjuk kelni 15 percig. A szaggatáskor megmaradt darabkákat gyúrjuk össze, és ezt is szaggasuk ki.
  3. A fánkokat bő olajban süssük meg. Egy 24-25 centi átmérőjű serpenyőbe ne tegyünk 4 darabnál többet egyszerre, hogy maradjon helyük növekedni. Az abroszról úgy tegyük a fánkokat az olajba, hogy az alsó felük kerüljön felülre, közepüket pedig egy kicsit nyomjuk be a mutatóujjunkkal. Sütéskor tegyünk fedőt a serpenyőre (lábasra), de ha egyik fele megsült, és átfordítottuk, a másik oldal sütésekor nem kell lefedni. A megsült fánkokat tegyük papírtörölközőre, hogy a felesleges olajat beszívja.
  4. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral, és kínáljunk mellé lekvárt.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 123246
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 28.

Ajánló

Van aki a tojásfehérjét nem használja fel a fánkhoz, pedig így felverve kimondottan jó, mert lazítja a tésztát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Farsang vasárnapján készült, éppen aktuális volt a fánksütés. A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karneválokat (riói, velencei), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást.

Hozzászólások (13)

Törölt felhasználó

jaj de gyönyör?séges!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Köszi :)

Julia666

Isteni Finom!! Köszönöm Szépen! !! Puszi ................

Törölt felhasználó

Nincs mit, örülök, hogy ízlett! :)

Törölt felhasználó

Isteni finom, a gyerekeimnek is nagyon izlett, még a nagymamám is nagyon megdicsérte, ? valamikor nagyon otthon volt a sütésben, most már 86 éves, csak tanácsokat ad. Köszi. Puszi.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy a Nagyinál is sikeresek lettünk! :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett ez a fánk és még szalagos is.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy nem okozott csalódást. :)

veszta

Sokan félnek egész tojással tésztát késziteni mert mint tudniillik kiszárad,ez igy is van de ha átalakitjuk a fehérje kristályszerkezetét (azaz felverjük) akkor nem tudja már ugy megkötni a vizmolekulákat igy nem okoz gyors száradást sütés után...bár ha jó a recept akkor ett?l nem kell tartanunk hisz még aznap elfogy.....mármint a fánk A RECEPTET KIPRÓBÁLTAM HIBÁTLAN !!!- EGY NAGYNEV? CUKRÁSZ....

Törölt felhasználó

Köszönöm a tudományos kiegészítést, és örülök, hogy ízlett! :) Üdv, Livi

Törölt felhasználó

Elkészítettem és nagyon jól sikerült. Van egy szakácskönyvem ami rettent?en bonyolultan írja le a fánk elkészítését, így nem is próbálkoztam vele eddig, de ezt a receptet követve tökéletes fánkokat sikerült csinálnom. Azt, hogy kiszárad-e másnapra sajnos nem tudom megmondani, mivel mind elfogyott, a család felfalta még melegen.:)

Törölt felhasználó

Nem baj, hogy elfogyott, frissen a legfinomabb! Örülök, hogy ízlett :)

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem:) és sikert arattam, apa elvesz megint feleségül, a gyerekeket le kell állítani, mert nem tudták a határt:) fini lett, csuda jó recept:)

ildiko0125

nagyon fincsi lett :)!!!!!!!!!

Burky

Meg tudnád mondani kedves Klivi, hogy vajon nekem miért nem sült át, végig sütöttem az összeset, de ki kellett dobni mindent, úgy sajnáltam, micsoda pocséklás..., A tészta jónak t?nt teljesen, lehet, hogy vastagra nyújtottam ?

Törölt felhasználó

Szia Burky, Nem tudom mi lehetett a probléma. Megkelt rendesen a tészta? Ha hirtelen sült, akkor is nyers maradhatott belül. Sajnos így látatlanban nem tudom megmondani. Talán majd legközelebb jobban sikerül. Üdv. Livi

Burky

Lehet, hogy hirtelen sült, nem tudom sajnos, mindegy már feldolgoztam :). Legközelebb talán jobb lesz.

Éva néni

látom, nem friss már a recepted, de én az ilyen "szezonális" sütés-f?zés el?tt át szoktam nézni a recepteket annak ellenére, hogy már nem vagyok mai gyerek. kedves klivi, mit csinálsz az 5 dkg áztatott mazsolával? a tésztába nem tudom elképzelni, és a tálaláshoz sem. kíváncsivá tettél!

Törölt felhasználó

A tésztába dagasztom :)

Törölt felhasználó

Tökéletes, könnyed tészta, elronthatatlan! Ezt azért merem állítani, mert én elrontottam (elsiklottam ama apróság felett, hogy a fehérjét habbá kell verni, a folyékony hozzávalókhoz raktam ôket, és vertem egy kicsit mixerrel, hogy mentsem, ami menthetô), és így is isteni lett!

Fonott Kalács

Ez a recept csodálatos, elmentettem, soha többé nem próbálok mást!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek