Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos rizottó

Citromos rizottó
Citromos rizottó
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halas fogások mellé szoktam készíteni ezt a nagyon friss ízű rizottót.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy vastag falú edényben egy evőkanálnyi vajat az olívaolajjal felmelegítjük, az összeaprított salottahagymát és a fokhagymát puhára pároljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst, üvegesre pirítjuk. Majd felengedjük a borral, közben folyamatosan keverjük.
  3. Miután a rizs a bort magába szívta, a forró alapléből kanalazunk a rizshez és megállás nélkül keverjük. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére főttek, vagy amíg az alaplé el nem fogy (szükség esetén kis forró vizet is adhatunk a végén a rizshez).
  4. Zárásként hozzákeverjük a vajat és a parmezánt. Belefacsarjuk a citrom levét, ráhintjük a reszelt citromhéjat  és elkeverjük benne.
  5. Az edényt a tűzről lehúzva lefedjük és néhány percig állni hagyjuk. Utána azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 087
elküldve: 2
receptkönyvben: 188
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

citrusos rizottó, citrusos risotto, citromos risotto, rizottó citrommal, risotto citrommal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-10-27 21:59

Szia Petra! Tudom, hogy mostanság igen elfoglalt vagy, de ez fontos. Sajnálattal értesítelek, hogy a receptedet- fotóval együtt - egy "kedves" valaki lenyúlta, és beküldte a "Küldd be a recepted" c. kiadvány I. évfolyam 6. számába (megjelent 2010. november.)Az illető 3000 Ft-ot kapott érte. A recept beküldője Szávay Éva, Keszthely. Az újság főszerkesztője Végh László, email: recept@kulddelarecepted.hu.

Még több mindenkiét lenyúlták, most írkálok mindenkienk.

Szia, Juci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-01 12:15

Szia! Hol tudtál cajun fűszerkeveréket venni? Köszönöm!

Escudete
Escudete / Escudete Mon, 2010-02-01 10:55

Szia Petra!

Tegnap ebédre elkészítettem ezt a rizottót cajun lazaccal, ahogy ajánlottad, és teljesen elájultunk tőle!!
Nagyon pikáns! :)

Köszi!
Evelin

484
rizottó rizs 400 g
salottahagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
fehérbor 2 dl
zöldség alaplé 1 l
vaj 80 g
olívaolaj 2 ek
parmezán sajt 120 g
0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert