Olaszos csirkés ciabatta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
AlbiGasztro

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A ciabattához
-
125g finomliszt455 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
4g só0 kcal
-
118g víz0 kcal
A csirkéhez
-
28g csirkemellfilé34 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
29 kcal
-
8g pesto29 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
683
Kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A ciabattához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
15g só0 kcal
-
470g víz0 kcal
A csirkéhez
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
30g pesto117 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2732
Kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A ciabattához
-
37.2g finomliszt135 kcal
-
3.7g friss élesztő4 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
34.9g víz0 kcal
A csirkéhez
-
8.4g csirkemellfilé10 kcal
-
2.2g zsemlemorzsa9 kcal
-
7.4g mozzarella22 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
-
2.2g pesto9 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
Összesen
203
Kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2578.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 1815 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 176.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
683
Kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 58.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10314.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 1023 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1559 mg
-
Nátrium 7260 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 707.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 574 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
2732
Kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
203
Kcal
Hozzávalók
A ciabattához
-
500 g finomliszt
-
50 g friss élesztő
-
15 g só
-
470 ml víz
A csirkéhez
-
0.5 db csirkemellfilé
-
30 g zsemlemorzsa
-
100 g mozzarella
-
30 g parmezán sajt
-
2 ek pesto
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A ciabattához
- A ciabatta-hoz futtassuk fel az élesztőt langyos vízben, majd a liszttel, sóval dagasszuk ragacsos tésztává.
- Szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 15-18 órán át (igen, tényleg annyi ideig…).
- A megkelt tésztát alaposan meglisztezett deszkára öntjük, majd hosszúkásra formázzuk. Belisztezett keverőlapáttal zsemle méretűre szaggatjuk.
- A kiszaggatott ciabatta-t óvatosan tegyük át sütőpapírral bélelt, kilisztezett tepsibe. Ameddig ezzel elkészülünk, a sütőt melegítsük elő 180°C-ra, és tegyünk bele egy vízzel teli edényt. Süssük a zsemléket 20 percig.
- Amíg a zsemle sül, készítsük elő a húst. A két darab csirkemellet válasszuk ketté, majd vágjuk félbe mindegyeiket, így 8 szelet húst kapunk. Dörzsöljük be az olajjal. A zsemlemorzsát keverjük össze a parmezánnal, és forgassuk meg benne a csirkemell szeleteket. Tegyük ezt is sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 20 perc alatt ropogósra. Ezután tépkedjük a húsok tetejére a mozzarellát, majd tegyük vissza, amíg a sajt megolvad.
- A tálaláshoz vágjuk félbe a ciabatta-t, halmozzunk bele salátát, paradicsomot (én meggrilleztem egy kis bazsalikommal), tegyük a tetejére a húst, és kenjük meg a pestoval.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 565
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 28804
- Feltöltés dátuma: 2013. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

AlbiGasztro
8 recept
A GoodFood ételfotó pályázatára készítettük, de sajnos nem kerültünk a nyertesek közé. De legalább ettünk egy jót. :)
Hozzászólások (2)
Hány darab cibatta jön ki a receptb?l?
Kedves norcsikiss! Ebb?l az adagból 6-8 db zsömle méret? ciabatta készíthet?, vagy akár egészben, kenyérként is megsütheted! :)
Minden másnap sütök ciabattát! Nem szoktam annyi ideig keleszteni! 375 ml vizet meglangyosítok, belemorzsolok 2,5 dkg éleszt?t, teszek bele egy ek. cukrot. Kb 10 perc múlva teszek bele 2 ek. olajat, 50 dkg lisztet, 2 teáskanál sót. Összekeverem és vizes konyharuhával lefedem. 2-3 óra alatt gyönyör?en megkel. Lisztezett gyúrólapra borítom, olajos kézzel ellapogatom, kétfelé vágom és jól megtekergetem. Süt?papírral bélelt formába rakom (2 db, hasonló, mint az ?zgerinc, csak szögletes). 20 perc után bekapcsolom a süt?t 230 fokra, amikor bemelegedett, berakom és 30 percre beállítom. Isteni finom!!!!