r
Nosalty Logó

Olaszos csirkés ciabatta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
AlbiGasztro
Olaszos csirkés ciabatta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ciabattához

A csirkéhez

Összesen 683 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ciabattához

A csirkéhez

Összesen 2732 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ciabattához

A csirkéhez

Összesen 203 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2578.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 683 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10314.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    7260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2732 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A ciabattához

  1. A ciabatta-hoz futtassuk fel az élesztőt langyos vízben, majd a liszttel, sóval dagasszuk ragacsos tésztává.
  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 15-18 órán át (igen, tényleg annyi ideig…).
  3. A megkelt tésztát alaposan meglisztezett deszkára öntjük, majd hosszúkásra formázzuk. Belisztezett keverőlapáttal zsemle méretűre szaggatjuk.
  4. A kiszaggatott ciabatta-t óvatosan tegyük át sütőpapírral bélelt, kilisztezett tepsibe. Ameddig ezzel elkészülünk, a sütőt melegítsük elő 180°C-ra, és tegyünk bele egy vízzel teli edényt. Süssük a zsemléket 20 percig.
  5. Amíg a zsemle sül, készítsük elő a húst. A két darab csirkemellet válasszuk ketté, majd vágjuk félbe mindegyeiket, így 8 szelet húst kapunk. Dörzsöljük be az olajjal. A zsemlemorzsát keverjük össze a parmezánnal, és forgassuk meg benne a csirkemell szeleteket. Tegyük ezt is sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 20 perc alatt ropogósra. Ezután tépkedjük a húsok tetejére a mozzarellát, majd tegyük vissza, amíg a sajt megolvad.
  6. A tálaláshoz vágjuk félbe a ciabatta-t, halmozzunk bele salátát, paradicsomot (én meggrilleztem egy kis bazsalikommal), tegyük a tetejére a húst, és kenjük meg a pestoval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 565
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 28804
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszos csirkés ciabatta
AlbiGasztro 8 recept

A GoodFood ételfotó pályázatára készítettük, de sajnos nem kerültünk a nyertesek közé. De legalább ettünk egy jót. :)

Hozzászólások (2)

norcsikiss

Hány darab cibatta jön ki a receptb?l?

AlbiGasztro

Kedves norcsikiss! Ebb?l az adagból 6-8 db zsömle méret? ciabatta készíthet?, vagy akár egészben, kenyérként is megsütheted! :)

handog

Minden másnap sütök ciabattát! Nem szoktam annyi ideig keleszteni! 375 ml vizet meglangyosítok, belemorzsolok 2,5 dkg éleszt?t, teszek bele egy ek. cukrot. Kb 10 perc múlva teszek bele 2 ek. olajat, 50 dkg lisztet, 2 teáskanál sót. Összekeverem és vizes konyharuhával lefedem. 2-3 óra alatt gyönyör?en megkel. Lisztezett gyúrólapra borítom, olajos kézzel ellapogatom, kétfelé vágom és jól megtekergetem. Süt?papírral bélelt formába rakom (2 db, hasonló, mint az ?zgerinc, csak szögletes). 20 perc után bekapcsolom a süt?t 230 fokra, amikor bemelegedett, berakom és 30 percre beállítom. Isteni finom!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek