Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés bagett padlizsánnal és spenóttal

Csirkés bagett padlizsánnal és spenóttal
Csirkés bagett padlizsánnal és spenóttal
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az élet egy jó szendvics nélkül nem teljes... hát, ha még a grillszendvicset említjük, az egész nap megváltozik. Az igazi szendvics akkor tökéletes, ha pont az kerül bele, ami épp otthon van. Imádok grillszendvicset vagy hamburgert készíteni, mert friss, puha, meleg, ropogós, sült, ízes, szaftos... és minden, amitől kicsordul az ember nyála... Az illatát pedig már említeni sem merem... 

Ezúttal ezt találtam a spájzban. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt és a kápia paprikát felkockázzuk. A vöröshagymát felcsíkozzuk. Egy serpenyőbe borítjuk, 2 evőkanál olívaolajjal és borecettel meglocsoljuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, és a zöldségekhez adjuk. Bazsalikommal és borssal fűszerezzük. Só, nem szükséges, mert a zöldségek és a fűszerek hihetetlen ízesek lesznek anélkül is.
  2. Amíg sülnek a zöldségek, a csirkemellet felkockázzuk, esetleg csíkokra vágjuk.
  3. A lepirult zöldségeket egy tálba borítjuk. Ugyanabba a serpenyőbe a zöldségek szaftjára feltesszük sülni a csirkemellet. Egy evőkanál olívaolajat adunk még hozzá, ha szükséges. Sajnos a padlizsán felszív minden szaftot, így vélhetően szükség lesz rá. Sózzuk, borsozzuk, és egy csipet bazsalikomot adunk hozzá.
  4. Míg sül a csirkemell, a bagettet középen bevágjuk, úgy, hogy az egyik oldala egyben maradjon. A sajtot vékony szeletekre vágjuk. A spenótlevelek felét pedig széles csíkokra vágjuk.
  5. Ha a csirkemell szép pirosra sült, kiszedjük. A serpenyőbe a zöldséges húsos szaftra tesszük pirulni a szétnyitott bagettet. A bagett mellé odatesszük a felcsíkozott spenótot is sülni.
  6. Ha a spenót már "összeesett", de még szép zöld, kiszedjük. A bagettek belsejét pedig addig pirítjuk, amíg enyhén barnás nem lesz. Így a külseje még finom puha, de a belseje ízes, ropogós.
  7. Ha a bagett megpirult, kivesszük, és azonnal megkenjük mindkét felét a pestoval. Az alsó felére ráhelyezzük a sajtszeleteket. Így a még meleg bagettre kicsit rá is olvad.
  8. Ezután rátesszük a sült zöldségeket, a sült csirkét és a párolt spenótot.
  9. Tálaláskor érdemes egy hosszabb grillpálcikával összetűzni, hogy a jól megpakolt szendvics ne csússzon szét. Pirított hagymával vagy főtttojás-karikákkal kínálhatjuk, díszíthetjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 695
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bagett gazdagon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

566
csirkemell filé 25 dkg
padlizsán 1 db
kápia paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 3 ek
bazsalikom 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fehérborecet 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
bagett 30 dkg
spenót 2 dkg
trappista sajt 5 dkg
pesto 3 teáskanál