r
Nosalty Logó

Csirkés bagett padlizsánnal és spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hófehérke
Csirkés bagett padlizsánnal és spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 574 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1719 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    827 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 574 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4457.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    1944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2480 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2079 micro
Összesen 1719 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a kápia paprikát felkockázzuk. A vöröshagymát felcsíkozzuk. Egy serpenyőbe borítjuk, 2 evőkanál olívaolajjal és borecettel meglocsoljuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, és a zöldségekhez adjuk. Bazsalikommal és borssal fűszerezzük. Só, nem szükséges, mert a zöldségek és a fűszerek hihetetlen ízesek lesznek anélkül is.
  2. Amíg sülnek a zöldségek, a csirkemellet felkockázzuk, esetleg csíkokra vágjuk.
  3. A lepirult zöldségeket egy tálba borítjuk. Ugyanabba a serpenyőbe a zöldségek szaftjára feltesszük sülni a csirkemellet. Egy evőkanál olívaolajat adunk még hozzá, ha szükséges. Sajnos a padlizsán felszív minden szaftot, így vélhetően szükség lesz rá. Sózzuk, borsozzuk, és egy csipet bazsalikomot adunk hozzá.
  4. Míg sül a csirkemell, a bagettet középen bevágjuk, úgy, hogy az egyik oldala egyben maradjon. A sajtot vékony szeletekre vágjuk. A spenótlevelek felét pedig széles csíkokra vágjuk.
  5. Ha a csirkemell szép pirosra sült, kiszedjük. A serpenyőbe a zöldséges húsos szaftra tesszük pirulni a szétnyitott bagettet. A bagett mellé odatesszük a felcsíkozott spenótot is sülni.
  6. Ha a spenót már "összeesett", de még szép zöld, kiszedjük. A bagettek belsejét pedig addig pirítjuk, amíg enyhén barnás nem lesz. Így a külseje még finom puha, de a belseje ízes, ropogós.
  7. Ha a bagett megpirult, kivesszük, és azonnal megkenjük mindkét felét a pestoval. Az alsó felére ráhelyezzük a sajtszeleteket. Így a még meleg bagettre kicsit rá is olvad.
  8. Ezután rátesszük a sült zöldségeket, a sült csirkét és a párolt spenótot.
  9. Tálaláskor érdemes egy hosszabb grillpálcikával összetűzni, hogy a jól megpakolt szendvics ne csússzon szét. Pirított hagymával vagy főtttojás-karikákkal kínálhatjuk, díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 804
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 02.

Ajánló

Bazsalikomos rukkola-pesto

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkés bagett padlizsánnal és spenóttal
Hófehérke 19 recept

Az élet egy jó szendvics nélkül nem teljes... hát, ha még a grillszendvicset említjük, az egész nap megváltozik. Az igazi szendvics akkor tökéletes, ha pont az kerül bele, ami épp otthon van. Imádok grillszendvicset vagy hamburgert készíteni, mert friss, puha, meleg, ropogós, sült, ízes, szaftos... és minden, amitől kicsordul az ember nyála... Az illatát pedig már említeni sem merem...  Ezúttal ezt találtam a spájzban. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek