r
Nosalty Logó

Zöldbabos sertésragu szarvacskával

Lizinka_
Zöldbabos sertésragu szarvacskával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

601
Kalória
38.8g
Fehérje
67.2g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
323.2g
Víz
80g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    323.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3351.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    268.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    858 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    915 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    4459 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4352 micro
Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    418 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, és a hagymát felaprítjuk. A zöldbabot mosás után a kívánt nagyságúra tördeljük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk.
  2. Kevéske olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a húst és a zúzott fokhagymát. Fehéredésig sütjük.
  3. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és jól összekeverjük, majd hozzátesszük a paradicsomot. Pár perc után felöntjük a vörösborral.
  4. Fedő alatt főzzük tovább. Amikor majdnem kész, hozzátesszük a zöldbabot, felöntjük a forró vízzel. Kevergetve készre főzzük.
  5. Amíg fő a ragu, elkészítjük a tésztát. Egy lábasban feltesszük a vizet forrni, majd sózzuk, és beleöntjük a szarvacskát. A kívánt puhaság eléréséig főzzük.
  6. A tányérokra szedjük a tésztát, és megszórjuk vágott petrezselyemmel. Mellé merjük a zöldbabos ragut. Egy pohár vörösborral kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

A zöldbab és a vörösbor fantasztikusan feldobja a ragut! Zöldbab dömping idején csak ajánlani tudom ezt a variációt!

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...