Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baszk túrótorta málnaöntettel

Baszk túrótorta málnaöntettel
Baszk túrótorta málnaöntettel
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem egyetlen túrótortája, amióta ennek a receptjét ismerem, mást nem is sütök. Imádom, mert krémes, nincs tésztája, és nagyon könnyű elkészíteni. Gyümölccsel is kipróbáltam már, belekockáztam almát, de volt, amikor meggyel sütöttem. Úgy is isteni. Ez egy kicsi tortácska, de nagyon tömény és laktató. Nagy, 21-26 cm-es, csatos formához minimum duplázni kell a hozzávalókat, de 8 személynek elég desszert a kicsi is.

hozzávalók / 8 adag

A túrótortához

A málnaöntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A túrótortához

  1. Előmelegítjük a sütőt. A legjobb eredmény érdekében átpasszírozhatjuk a túrót, ettől még krémesebb lesz a végeredmény. De ezt a lépést ki is hagyhatjuk.
  2. A tojásokat kikeverjük a cukorral. Elkeverjük benne a lisztet, majd hozzáadjuk a túrót, a krémsajtot és a tejszínt is. Ha hagyományosabb ízekre vágyunk, adhatunk hozzá reszelt citromhéjat és/vagy vaníliakivonatot is.
  3. Az egészet sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és kb. 30 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Akkor jó, ha a közepe még kicsit remegős.
  4. Szobahőmérsékleten a legfinomabb.

A málnaöntethez

  1. A málnát sziruposra főzzük a cukorral, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: kb 15cm átmérőjű kör cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 287
össznézettség: 99 811
elküldve: 101
receptkönyvben: 2 312
elkészítve: 158/158
Facebookon megjelent: 3

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrótorta, sajtos túrótorta

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zorrobomber
zorrobomber Wed, 2016-05-18 19:19

Kétszer annyi, 50dkg túróval, kevesebb, kb. 10 dkg nádcukorral és 2 kávéskanál vaníliás cukorral, málna helyett eperrel is nagyon finom lett! Újra elkészítem, ezúttal igazi vaníliával.

hippy
hippy Sun, 2016-02-28 13:24

Most készítettem másodszor, bár egy kis módosítással: édesítőszerrel,sok vaníliával és sok reszelt citrom héjjal, liszt helyett vaníliás pudingporral, s most a fél liter tejszín mellé egy kis pohár joghurt+2 tömlős natúr krémsajt (olcsó ,de erre kiváló) és dupla túró , 5 tojáshoz,fagyasztott ribizli szemekkel, és félóra lefedve és újabb félóra anélkül és ...isteni lett...megint.
Köszi,köszi!!

katushejj
katushejj / katushejj Thu, 2016-02-04 22:49

Elkészítettem, nagyon fincsi lett. Még dobtam bele kevés vaníliát, citromhéjat, meg aszalt vörös áfonyát, és egy őzgerincszerű formában sütöttem. Amikor kezdett pirulni a teteje, de még nagyon mocorgott, lefedtem és úgy sütöttem tovább. Nem folyt szét, tökéletes állaga lett! :)

Levendula
Levendula / Levendula Sun, 2015-11-29 17:55

Hát ... ha valaki nem olvassa végig a kommenteket - ahol kiderül pl. hogy nem fél óra a sütési idő, mert akkor szétfolyik az egész -, akkor annak nem hiszem, hogy sikerül.
Ízre nagyon finom, de ha a sütési idő nem fél óra, hanem majdnem egy egész, a hőmérséklet nem 220 fok, hanem 180-190, ha közben le kell takarni, hogy a teteje ne égjen meg ...stb, akkor nem árt, ha az eredeti szövegben ezek a javítások is szerepelnek, mert sokak örömét ronthatja el.
Még valami: én egy 26 cm-es átmérőjű tortaformában sütöttem, ami nem, hogy nagy nem volt, hanem az összeállított nyersanyag alig fért bele. És nem nagyon tudom elképzelni, hogy 15 cm-es sütőformába bárki ezt a mennyiséget bele tudja szuszakolni! (Először elővettem egy 15 cm-es formát, de már akkor látszott, hogy a bekevert alapanyagnak még a fele sem fér el benne.)
Még egyszer: a recept egyszerű, a torta finom, de pontosabban kellene a receptet megadni, netán utólag korrigálni...
Meg fogom még sütni, de több javítással.

karuzo
karuzo Sat, 2015-03-07 19:07

Megcsináltuk, és tökéletes lett! Szerintem mostantól én is csak ilyet sütök. :-)
(a málnaöntetet cukor helyett mézzel csináltam, próbáljátok ki, az is nagyon fincsi volt)

Chef Guevara
Chef Guevara Tue, 2015-02-17 17:51

tudom, h csak alternatíva volt, de ha már baszk, akkor citromhéj helyett narancshéjjal csináltam meg ;)

kikeverve nagyon hígnak találtam, ezért beletettem még annyi túrót, mazsolát és már a formában beledugdostam málnát is

jó lett!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2015-02-16 16:51

Most lattam meg a kiemelt oldalon ezt a receptet, es hamarosan ki is probalom! Van fedös felfujt-edenyem, en ebbe öntöm a masszat. :)

Köszönettel es üdvözlettel:
Marti

darcy73
darcy73 / darcy73 Sun, 2015-02-15 15:53

Ma én is elkészítettem!Nagyon-nagyon finom!!!Dupla adagot csináltam-öttagú család vagyunk-de szerintem gyorsan el fog tűnni!Amit módosítottam:16dkg xilit ment bele cukor helyett,illetve mazsola és egy bio citrom reszelt héja.Bőven elég édes volt így is!Mi házi eperlekvárral csurgattuk még meg a tányéron.Sütés nálam 1 óra volt magas hőfokon.Szeletelhető állagú,de mégis remegős a közepe.Isteni!

Judu67
Bíró Judit / Judu67 Thu, 2015-02-12 16:25

Ma megcsinálom :)
Hozzászólások alapján kevesebb cukrot fogok beletenni, letakarva fogom sütni 30 percig nem légkeveréses sütőben 180 fokon, utána 15 percre leveszem az alufóliát. Nincs ilyen kicsi tortaformám, kb. ilyen méretű kerek jénait fogok sütőpapírral kibélelni. Drukkoljatok, hogy sikerüljön ^_^

Judu67
Bíró Judit / Judu67 Thu, 2015-02-12 21:18

Sikerült, sikerült :D Dupla mennyiséget csináltam normál méretű tortaformában. Raktam még bele búzadarát is. Fél óráig rajta volt az alufólia, utána még fél órán keresztül sütöttem 180-190 fokos sütőben. Ja, mazsolát is raktam bele. Nagyon finom :D Kár, hogy nem tudok ide berakni képet. Köszönöm a receptet. Ez az első túrós süti, ami nem esett szét nekem :) :D

hajedit
hajedit Sun, 2015-02-08 23:31

Ezt meg kell sütnöm,annyira szimpatikus :) !!!!Köszi a receptet!

Lizii
Lizii Sun, 2015-02-01 18:06

Köszi a receptet, elkészítettem és mennyei lett!
Amin változtattam: nem volt itthon csak egy Philadelphia krémsajtom, így a maradék 75g-ot tejöllel pótoltam. 220 fokon alul-felül sütöttem, de 30 perc nem volt elég, 50 percig sült és még egy kicsit a sütőben hagytam kihűlni. Rezgős lett, de nem folyt szét, a teteje szépen megsült, éppen olyan lett, mint amilyennek lennie kell.
Legközelebb jóval kevesebb cukrot tennék bele, nekem ez így kicsit túl édes (ez nem von le persze az élvezeti értékéből:-) Illett hozzá a vanília és a citromhéj. Esetleg legközelebb még mazsolát is fogok beletenni a gyerekeim miatt. Köszönöm a receptet, a kedvenceim egyike lesz mostantól!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-11-28 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-11-27 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Coook
Coook / Coook Wed, 2014-11-26 17:50

Philadelphiát, vagy valami hozzá hasonlót, pl az Aldi félét, az nagyon jó, és pont ekkora kiszerelés

Ejudit10
Ejudit10 Sun, 2014-07-13 08:04

Nagyon tetszik, a tejszínt, vagy a tojások fehérjét nem kell felverni, mielőtt összeállítod a torta tésztáját? Sütőpor nem hiányzik belőle?

Coook
Coook / Coook Mon, 2014-07-14 13:14

nem, nem kell bele sütőpor, és a tejszínt sem kell felverni, a melegben úgyis leeresztene. A tojásfehérjével kísérletezhetsz, de ennek a süteménynek a tömörsége a lényeg, az változtat az állagán.

Esk
Esk Tue, 2014-07-01 16:27

Nekem is folyós lett sajnos, pedig a hozzászólások figyelembevételével először letakarva sütöttem. Összesen egy órát sütöttem, a külseje már megégett mikor kivettem. Elég szomorú vagyok, mert szülinapi ajándék lett volna egy túrótorta rajongónak. Kérdésem az volna biztos, hogy 250 ml tejszín kell hozzá, nem elírás esetleg?

qwertz
qwertz / qwertz Tue, 2014-07-01 10:10

Nekem is folyós lett a közepe sajnos, nem áll úgy meg mint a képen, kanállal tudtuk enni. Legközelebb végig alufóliázva sütöm és csak a legvégén veszem le. 15 dkg cukorral is túl édes az én ízlésemnek, de hát ezen is lehet segíteni, mert összességében nagyon finom és egyszerű elkészíteni.

qwertz
qwertz / qwertz Mon, 2014-06-30 13:21

Milyen programmal sütöd, alsó-felső sütéssel? Légkeveréssel a 220 fok borzasztó soknak tűnik. Köszi!

Coook
Coook / Coook Mon, 2014-06-30 14:04

alsó-felső, igen, a légkeverés nagyon szárít, elég ritkán használom, inkább csak olyan tészták sütésénél, ahol fontos, hogy szépen megemelkedjen.

audreyatic
Adrie_ / audreyatic Sun, 2014-06-29 15:49

Köszi szépen a receptet, ma megsütöttem, és nagyon finom lett, bár az alábbi változtatásokat hajtottam végre a recepten: csak kb. 0,5 dl tejszínt kevertem hozzá, tettem még bele 2 ek búzadarát, és beleszórtam 1 nagy maréknyi áfonyát. 200 fokon sütöttem kb. 50-55 percig alsó-felső sütésen, ami valójában 180 foknak felel meg a sütőhőmérő szerint. Az első 30 percben letakartam a tetejét alufóliával. Gyönyörűen megsült az egész, bár az alja kicsit erősebben, szóval lehet, h akár 45 perc is elég lett volna. Egyáltalán nem folyt szét. Legközelebb bátrabban használnék fűszereket - most csak vaníliát tettem bele.

bokagi
Bokagi / bokagi Wed, 2014-06-25 22:01

Sziasztok :) Nekem 18 cm tortaformám van. Nekem is hamar megsült a teteje, de tettem rá bevizezett sütőpapírt és hagytam, hogy a közepe is sültebb legyen. A közepe krémes volt a teteje és az alja jól átsült :)
Köszönjük a receptet.

Csibella
Csibella Sun, 2014-06-22 13:01

Isteni!
Nekem ugyan kicsit sok ez a cukor mennyiség, de ez tényleg ízlés dolga.
Viszont a sütéssel voltak gondjaim: az előírtak szerint 220 fokon sütöttem, hamar piros lett a teteje, viszont sületlen volt alatta (remegett ugyanis, mint a kocsonya). Aztán lejjebb vettem a hőfokot, aztán még lejjebb, már 150 foknál tartottam, ez a szerencsétlen meg sült, sült.... Aztán elegem lett a hosszú ideje tartó sütögetésből és kivettem a sütőből. Kihűlt - és biza ennyi idő idő után is inkább massza állagú volt, mint egy szépen szeletelhető sütié.
Kérdésem: mit rontottam el, és ki tud nekem sütési tanácsot adni???

Coook
Coook / Coook Sun, 2014-06-22 16:50

Nyilvan sutotol is fugg, hogy a 220 fok valoban mennyi. De magas hofokon kell sutni, az teny, es valoszinuleg nem rontottal el semmit, csak talan a forma volt kisebb, ezert vastagabb volt a turomassza, amit sutni kell. Akkor nyilvan kicsit alacsonyabb hofokon, de tovabb kell sutni. De a lenyeg tenyleg az, hogy belul szinte nyers, de kremes a torta, kivul mar sult, a teteje pedig szinte egett. Ha nagyobb a forma ugyanennyi masszara, akkor vekonyabb tortanak kell atsulnie, es akkor viszont gyorsabban sul. Ezt sajnos ki kell tapasztalni.

Csibella
Csibella Sun, 2014-06-22 19:32

Köszi szépen a gyors választ! :)
Hát kísérletezgetni fogok vele, abban biztos lehetsz, mert ez nem egyszerűen finom, hanem MENNYEI!
Azért még visszakérdezek: kihűlés után, szeletelve, ha a közepe inkább szétesik a lágyságtól, mint egyben marad, az OK???
Egyébként a felét benyomtam ma - egyedül! Nem kevés cukor mennyiség, na mindegy..... Vékony vagyok....
Szerintem ez a Rákóczi túróshoz is szuper lehet. Sokszor olyan tömör a cukrászdai Rákóczik túrókrémje, hogy fegyvernek lehetne használni. Viszont ERRE egy kis habot rásütni....! Na jó, abbahagyom, mert a vékonyságom nem fog sokáig tartani így.
:)

bokagi
Bokagi / bokagi Sat, 2014-06-21 21:29

Elkészítettem, isteni finom lett. A párom imádja a túrótortákat ez is felkerült a listára. A sütést követően a sütőben hagytam volnakihűlni, nehogy összeessen :) nem volt ideje kihűlni ... Köszönöm :)

347
tehéntúró 25 dkg
krémsajt 20 dkg
habtejszín 250 ml
cukor 18 dkg
tojás 3 db
finomliszt 1 evőkanál
málna 15 dkg
cukor 3.5 dkg