r
Nosalty Logó

Baszk túrótorta málnaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Baszk túrótorta málnaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A túrótortához

A málnaöntethez

Összesen 347 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A túrótortához

A málnaöntethez

Összesen 2771 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A túrótortához

A málnaöntethez

Összesen 223 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 347 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.9 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 2771 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.6 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A túrótortához

A málnaöntethez

Elkészítés

A túrótortához

  1. Előmelegítjük a sütőt. A legjobb eredmény érdekében átpasszírozhatjuk a túrót, ettől még krémesebb lesz a végeredmény. De ezt a lépést ki is hagyhatjuk.
  2. A tojásokat kikeverjük a cukorral. Elkeverjük benne a lisztet, majd hozzáadjuk a túrót, a krémsajtot és a tejszínt is. Ha hagyományosabb ízekre vágyunk, adhatunk hozzá reszelt citromhéjat és/vagy vaníliakivonatot is.
  3. Az egészet sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és kb. 30 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Akkor jó, ha a közepe még kicsit remegős.
  4. Szobahőmérsékleten a legfinomabb.

A málnaöntethez

  1. A málnát sziruposra főzzük a cukorral, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: kb 15cm átmérőjű kör
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1864
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 114527
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Életem egyetlen túrótortája, amióta ennek a receptjét ismerem, mást nem is sütök. Imádom, mert krémes, nincs tésztája, és nagyon könnyű elkészíteni. Gyümölccsel is kipróbáltam már, belekockáztam almát, de volt, amikor meggyel sütöttem. Úgy is isteni. Ez egy kicsi tortácska, de nagyon tömény és laktató. Nagy, 21-26 cm-es, csatos formához minimum duplázni kell a hozzávalókat, de 8 személynek elég desszert a kicsi is.

Hozzászólások (22)

Törölt felhasználó

Elkészítettem, isteni finom lett. A párom imádja a túrótortákat ez is felkerült a listára. A sütést követ?en a süt?ben hagytam volnakih?lni, nehogy összeessen :) nem volt ideje kih?lni ... Köszönöm :)

Csibella

Isteni! Nekem ugyan kicsit sok ez a cukor mennyiség, de ez tényleg ízlés dolga. Viszont a sütéssel voltak gondjaim: az el?írtak szerint 220 fokon sütöttem, hamar piros lett a teteje, viszont sületlen volt alatta (remegett ugyanis, mint a kocsonya). Aztán lejjebb vettem a h?fokot, aztán még lejjebb, már 150 foknál tartottam, ez a szerencsétlen meg sült, sült.... Aztán elegem lett a hosszú ideje tartó sütögetésb?l és kivettem a süt?b?l. Kih?lt - és biza ennyi id? id? után is inkább massza állagú volt, mint egy szépen szeletelhet? sütié. Kérdésem: mit rontottam el, és ki tud nekem sütési tanácsot adni???

Coook

Nyilvan sutotol is fugg, hogy a 220 fok valoban mennyi. De magas hofokon kell sutni, az teny, es valoszinuleg nem rontottal el semmit, csak talan a forma volt kisebb, ezert vastagabb volt a turomassza, amit sutni kell. Akkor nyilvan kicsit alacsonyabb hofokon, de tovabb kell sutni. De a lenyeg tenyleg az, hogy belul szinte nyers, de kremes a torta, kivul mar sult, a teteje pedig szinte egett. Ha nagyobb a forma ugyanennyi masszara, akkor vekonyabb tortanak kell atsulnie, es akkor viszont gyorsabban sul. Ezt sajnos ki kell tapasztalni.

Csibella

Köszi szépen a gyors választ! :) Hát kísérletezgetni fogok vele, abban biztos lehetsz, mert ez nem egyszer?en finom, hanem MENNYEI! Azért még visszakérdezek: kih?lés után, szeletelve, ha a közepe inkább szétesik a lágyságtól, mint egyben marad, az OK??? Egyébként a felét benyomtam ma - egyedül! Nem kevés cukor mennyiség, na mindegy..... Vékony vagyok.... Szerintem ez a Rákóczi túróshoz is szuper lehet. Sokszor olyan tömör a cukrászdai Rákóczik túrókrémje, hogy fegyvernek lehetne használni. Viszont ERRE egy kis habot rásütni....! Na jó, abbahagyom, mert a vékonyságom nem fog sokáig tartani így. :)

Törölt felhasználó

Sziasztok :) Nekem 18 cm tortaformám van. Nekem is hamar megsült a teteje, de tettem rá bevizezett süt?papírt és hagytam, hogy a közepe is sültebb legyen. A közepe krémes volt a teteje és az alja jól átsült :) Köszönjük a receptet.

Törölt felhasználó

Köszi szépen a receptet, ma megsütöttem, és nagyon finom lett, bár az alábbi változtatásokat hajtottam végre a recepten: csak kb. 0,5 dl tejszínt kevertem hozzá, tettem még bele 2 ek búzadarát, és beleszórtam 1 nagy maréknyi áfonyát. 200 fokon sütöttem kb. 50-55 percig alsó-fels? sütésen, ami valójában 180 foknak felel meg a süt?h?mér? szerint. Az els? 30 percben letakartam a tetejét alufóliával. Gyönyör?en megsült az egész, bár az alja kicsit er?sebben, szóval lehet, h akár 45 perc is elég lett volna. Egyáltalán nem folyt szét. Legközelebb bátrabban használnék f?szereket - most csak vaníliát tettem bele.

Törölt felhasználó

Szia, milyen fuszerekre gondoltal? Koszi

qwertz

Milyen programmal sütöd, alsó-fels? sütéssel? Légkeveréssel a 220 fok borzasztó soknak t?nik. Köszi!

Coook

alsó-fels?, igen, a légkeverés nagyon szárít, elég ritkán használom, inkább csak olyan tészták sütésénél, ahol fontos, hogy szépen megemelkedjen.

qwertz

Nekem is folyós lett a közepe sajnos, nem áll úgy meg mint a képen, kanállal tudtuk enni. Legközelebb végig alufóliázva sütöm és csak a legvégén veszem le. 15 dkg cukorral is túl édes az én ízlésemnek, de hát ezen is lehet segíteni, mert összességében nagyon finom és egyszer? elkészíteni.

Törölt felhasználó

Nekem is folyós lett sajnos, pedig a hozzászólások figyelembevételével el?ször letakarva sütöttem. Összesen egy órát sütöttem, a külseje már megégett mikor kivettem. Elég szomorú vagyok, mert szülinapi ajándék lett volna egy túrótorta rajongónak. Kérdésem az volna biztos, hogy 250 ml tejszín kell hozzá, nem elírás esetleg?

Ejudit10

Nagyon tetszik, a tejszínt, vagy a tojások fehérjét nem kell felverni, miel?tt összeállítod a torta tésztáját? Süt?por nem hiányzik bel?le?

Coook

nem, nem kell bele süt?por, és a tejszínt sem kell felverni, a melegben úgyis leeresztene. A tojásfehérjével kísérletezhetsz, de ennek a süteménynek a tömörsége a lényeg, az változtat az állagán.

Mancika

Ennek a sütinek csak egy baja van, rettent? gyorsan elt?nik. Köszi a receptet.

Novak Kata

Milyen kremsajtot raktatok bele Mascarponet???

Coook

Philadelphiát, vagy valami hozzá hasonlót, pl az Aldi félét, az nagyon jó, és pont ekkora kiszerelés

Lizii

Köszi a receptet, elkészítettem és mennyei lett! Amin változtattam: nem volt itthon csak egy Philadelphia krémsajtom, így a maradék 75g-ot tejöllel pótoltam. 220 fokon alul-felül sütöttem, de 30 perc nem volt elég, 50 percig sült és még egy kicsit a süt?ben hagytam kih?lni. Rezg?s lett, de nem folyt szét, a teteje szépen megsült, éppen olyan lett, mint amilyennek lennie kell. Legközelebb jóval kevesebb cukrot tennék bele, nekem ez így kicsit túl édes (ez nem von le persze az élvezeti értékéb?l:-) Illett hozzá a vanília és a citromhéj. Esetleg legközelebb még mazsolát is fogok beletenni a gyerekeim miatt. Köszönöm a receptet, a kedvenceim egyike lesz mostantól!

hajedit

Ezt meg kell sütnöm,annyira szimpatikus :) !!!!Köszi a receptet!

Bíró Judit

Ma megcsinálom :) Hozzászólások alapján kevesebb cukrot fogok beletenni, letakarva fogom sütni 30 percig nem légkeveréses süt?ben 180 fokon, utána 15 percre leveszem az alufóliát. Nincs ilyen kicsi tortaformám, kb. ilyen méret? kerek jénait fogok süt?papírral kibélelni. Drukkoljatok, hogy sikerüljön ^_^

Bíró Judit

Sikerült, sikerült :D Dupla mennyiséget csináltam normál méret? tortaformában. Raktam még bele búzadarát is. Fél óráig rajta volt az alufólia, utána még fél órán keresztül sütöttem 180-190 fokos süt?ben. Ja, mazsolát is raktam bele. Nagyon finom :D Kár, hogy nem tudok ide berakni képet. Köszönöm a receptet. Ez az els? túrós süti, ami nem esett szét nekem :) :D

darcy73

Ma én is elkészítettem!Nagyon-nagyon finom!!!Dupla adagot csináltam-öttagú család vagyunk-de szerintem gyorsan el fog t?nni!Amit módosítottam:16dkg xilit ment bele cukor helyett,illetve mazsola és egy bio citrom reszelt héja.B?ven elég édes volt így is!Mi házi eperlekvárral csurgattuk még meg a tányéron.Sütés nálam 1 óra volt magas h?fokon.Szeletelhet? állagú,de mégis remeg?s a közepe.Isteni!

Marti48

Most lattam meg a kiemelt oldalon ezt a receptet, es hamarosan ki is probalom! Van fedös felfujt-edenyem, en ebbe öntöm a masszat. :) Köszönettel es üdvözlettel: Marti

Hozzávalók

A túrótortához

A málnaöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!