Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült túrótorta-Käsekuchen

Sült túrótorta-Käsekuchen
Sült túrótorta-Käsekuchen
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először Németországban ettem sült túrótortát, azaz Käsekuchent. Érdekes látvány volt a "göcsörtös" teteje, de az első falat teljesen lenyűgözött. A receptet azon nyomban elkértem. Németországban a karácsony elmaradhatatlan kelléke, de nálunk nem kell megvárni a karácsonyt, mert sokszor készítettem már a család és a barátok legnagyobb örömére.
Mivel a magyar tehéntúró a Németországban kapható krémes állagú túróétól eltérően eléggé szemcsés, így én a merülő mixerrel szoktam habosra keverni. Így teljesen sima, krémes lesz.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A túrókrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint, turmixgéppel vagy akár kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Amíg a tölteléket elkészítjük, a tésztát hűtőbe tesszük.
  4. A töltelékhez a túrót a cukorral és a tojással jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és a felolvasztott majd kihűtött margarint. Alaposan kikeverjük.
  5. A tortaformát kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük.
  6. Elővesszük a tésztát a hűtőből és a háromnegyed részét kerek lappá nyújtjuk és óvatosan a tortaformába rakjuk úgy, hogy legyen pereme is.
  7. Nem baj, ha elszakad,  nagyon jól lehet "foltozni", sütés után nem fog látszani.
  8. A tölteléket a tésztára öntjük, és elsimítjuk.
  9. A maradék egynegyed rész  tésztát egy nagy lyukú reszelőn a túrókrémre "reszeljük" úgy, hogy mindenhova jusson.
  10. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 60-70 percig sütjük.
  11. A formában hagyjuk kihűlni, majd egy pár órára (legjobb egy egész éjszakára) hűtőbe rakjuk és hidegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 329
elküldve: 10
receptkönyvben: 400
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubigabi

Mióta szakács: 2010.04.14.
20 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Kasekuchen, sült túrótorta, német túrótorta

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzsafa
Zsuzsafa Wed, 2015-06-03 14:39

Szia Gabi!
Életemben sok túrótortát sütöttem már, lévén az egyik kedvencem, de ez mindet felülmúlja. Isteni finom, könnyű elkészíteni és mindenki, aki megkóstolja, ódákat zeng róla. Már nálunk is kapható krémtúró, azzal még finomabb, igaz én laktózmentes túróval sütöttem. Szerintem már langyoson is finom, de másnapra lesz tökéletes. Köszi a receptet! Üdv:Zsuzsa

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2015-10-27 10:52

Kedves Zsuzsa! Nagy örömmel olvastam, hogy elnyerte tetszésedet a recept. Köszönöm a visszajelzést. Üdv. Gabi

loila
loila / loila Sun, 2012-02-19 10:27

Kedves Gabi!
Isteni lett! Én Németországban élek, és Quark-kal készítettem, az ugye sokkal krémesebb, mint az otthoni túró, isteni krémes lett a krém.:)
Köszi a receptet!

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Mon, 2012-02-20 12:19

Kedves Loila!
Sajnos nem voltam net közelben, de szerencsére így is megoldódott a "túróprobléma". Igen a Quark sokkal lágyabb, de miután kihűl, mint ahogy Te is megtapasztaltad teljesen megszilárdul. Én szeretem egy napot a hűtőben "pihentetni", mert úgy az igazi. Már ha ki bírjuk várni. Próbáld ki egyszer. Örülök, hogy végül sikerült és tetszik. Üdv. Gubigabi

loila
loila / loila Mon, 2012-02-20 12:35

Pihent egy éjszakát a hűtőben, persze miután kohült, tényleg isteni. Lehet, hogy ez lesz a kisfima 2. szülinapi tortája áprilisban:) üdv, Viola

loila
loila / loila Sat, 2012-02-18 20:33

Kedves Gabi!
Most sült meg, és ki kellett vennem, mert a teteje megpirult. Belül még folyós a túró, az nem jó, ugye? Vagy a hűtőben majd összeáll? kiváncsian várom mi lesz belőle. De a recept szerintem szuperjó és gyors!

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sun, 2011-08-21 11:14

Kedves Phoebe! Először is szeretettel köszöntelek, hosszú boldog életet kívánok. Nagyon örülök, hogy ízlett a drága jó testvéred meglepi tortája. Már megérte feltennem, ha örömet szerezhettem vele jó néhányotoknak. Szeretettel üdvözöl. Gubigabi

phoebe
Phoebe / phoebe Sat, 2011-08-20 22:41

  na eeeezz......ez a tutifinom......
a testvérem is szokta nézegetni az oldalt és neki mutattam ezt a receptet,hogy nagyon megkóstolnám ezt a tortát. erre a napokban volt a születésnapom egy ilyen csodás valamivel lepett meg......tökéletes szülinapi torta volt....nagyon finom....:)....és a testvérem az egyik legjobb testvér a világon....- azért az egyik mert a másik legjobb a másik testvérem....:D
a lényeg h csodás a torta....köszi a receptet....:)

ensoleille
Orsi / ensoleille Fri, 2011-06-17 18:53

Ez egy nagyon finom süti! Legalábbis a kép alapján egy az egyben hasonlít Nagymamám 'Reszelt túrós' néven ismert süteményére, amit imádok! A hozzávalókat nem egyeztettem a Nagyim receptjével, de szerintem biztosan ugyanaz minden. Annyi a különbség, hogy ő az alját is mindig reszelte, és a túrós töltelékbe mindig tett mazsolát is. Ja, és nem tudom, hogy ő áttörte-e a túrót hozzá. Langyosan a legfinomabb, de másnap, sőt harmadnap is imádom. :)

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-04-16 19:56

Kedves Gubigabi!
Mindamellett hogy a neved annyira tetszik,jót mosolyogtam rajta,ez a recept is fantasztikus,ma készítettem el,nagyon fincsi,főleg a túrókrém íze!
Máskor is elkészítem!
Köszi a receptet!
üdv.:Zsuzsi

rider
rider Fri, 2011-04-15 19:30

Szia Gubigabi! Örülök,hogy megtaláltam a recepted,én is sokszor megsütöttem már (német recept alapján) és tényleg nagyon finom!!

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sun, 2011-03-27 18:01

Kedves Baresz! Sajnálom, hogy kemény lett a tészta, fontos a sütési hőmérsékletet betartani. Én 28 cm-es tortaformába sütöm. Mint ahogy a receptben is írom pár órára hűtőbe ajánlott tenni és biztosan puha lesz. Remélem nem adod fel. Sok sikert.

baresz74
baresz74 Sun, 2011-03-27 17:25

Én ma megsütöttem. nem sikerült jól, de azért megesszük......kicsit kemény lett a tésztája, nem tudom hol hibáztam,én vajat tettem a tésztájába. 28 cm-es forma is nagy volt, szerintem a 26 cm-es lesz a jó.

Köszi a receptet!

tündibündi
tündibündi Tue, 2011-01-04 14:50

Nagyon nagyon finom süti lett, és ami lényeg, a töltelék benne szinte krémtúró jellegű.Ezentúl az én reszelt túrós receptemet eldobom és csak ezt fogom sütni. Köszi a receptet.

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sun, 2011-01-09 21:36

Nagyon örülök, hogy ízlik. Németországban csak krémes túrót lehet kapni, nem olyan az állaga mint az itthoninak. Azért szoktam teljesen pürésíteni a tehéntúrót, így teljesen más lesz, sokkal krémesebb. Köszönöm a visszajelzést.

Krisztia
Krisztia Sat, 2011-01-01 13:23

Megcsináltam tegnap délután, persze nem nagyon volt idő állnia, mert a férjem levadászta még langyosan. Ma reggel pedig tejjel ettük a 2 éves kislányommal. :)
Isteni finom lett, köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-28 15:26

Ezt a receptet itt is ismerik, évek óta sűtjűk Lajos Mari: Házi sütemények c. könyvében szereplő
Reszelt kakaós túrós sütemény recept alapján

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2010-12-28 18:02

Kedves Látogató!
Aki már évek óta süti annak nem újdonság, de én ezt a receptet azért tettem fel, hogy örömet okozzak vele, mert nem találtam ezt a receptet ezen az oldalon. Tehát sok sikert hozzá annak aki még nem sütött ilyet.
Gubigabi

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-12-28 13:56

Szia Gubigabi!
Épp egy túrótorta receptet kerestem, s íme itt a Tiéd! Nekem nagyon tetszik, úgyhogy holnap meg is sütöm. Úgy érzem üdítő lesz ez a kis túrós finomság. Köszi, Edit.:))

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2010-12-28 17:58

Kedves Edit!
Remélem sikert aratsz a tortával. Örülök, hogy megoszthattam a receptet. Üdv. Gabi

942
finomliszt 38 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
sütőpor 3 tk
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
vaj 20 dkg
tehéntúró 50 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
margarin 25 dkg