r
Nosalty Logó

Olasz piadina magyaros töltelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Olasz piadina magyaros töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piadina tésztájához

A töltelékbe

Összesen 1031 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piadina tésztájához

A töltelékbe

Összesen 4122 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piadina tésztájához

A töltelékbe

Összesen 243 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 1031 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2600 micro
Összesen 4122 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

A piadina tésztájához

A töltelékbe

Elkészítés

A piadina tésztájához

  1. Szórjuk a lisztet egy deszkára, szitáljuk rá a sütőport, és készítsünk mélyedést a közepébe. Ide kerül a puha, de még dermedt zsír (vagy olívaolaj), egy csipet só, illetve a langyos víz.
  2. Gyúrjuk össze a tésztát, hogy puha, könnyen kezelhető legyen. Vágjuk 8-10 egyenlő darabba, gyúrjuk át a tésztagombócokat, és hagyjuk pihenni úgy 10 percig.
  3. Közben vékonyan felszeleteljük a sonkát (én a húsvéti sonka maradékát használtam fel), a lágy sajtot (vagy mozzarellát) és a hagymákat.
  4. Sodrófa segítségével, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki (a serpenyőnk szélességét figyelembe véve) egyenként a tésztagombócokat.
  5. Előmelegített serpenyőben süssük mindkét oldalukon egy-két percig a kinyújtott lepényeket. Amikor egyik oldalukról fordítjuk a másikra, már tehetjük is rájuk a sonkát, sajtot és egy kevés újhagymakarikát. Hajtsuk félbe, forgassuk át a piadinát, hogy a töltelék átmelegedjen és kívülről is csodálatos színt kapjon. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát! Azon melegébe tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3808
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 08.

Ajánló

Salátával vagy magában is nagyszerű. A nap bármely szakában fogyaszthatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olyan könnyű és finom. Nap, mint nap elkészíteném, ahogy a Romagna tartománybeli asszonyok.

Hozzászólások

Hozzávalók

A piadina tésztájához

A töltelékbe

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!