r
Nosalty Logó

Női szeszély-torta áfonyalekvárral és dióval

Gonoszka1
Női szeszély-torta áfonyalekvárral és dióval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

658
Kalória
12.1g
Fehérje
103.5g
Szénhidrát
22.6g
Zsír
66.9g
Víz
162.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
63.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 5257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2839.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    828.1 g
  • Cukor
    509 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    535.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 5257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához langyos vízben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet a kókuszzsírral/kókuszolajjal, a maradék cukorral, a csipet sóval összemorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felfuttatott élesztőt, belereszeljük a citrom héját, és belecsavarjuk a citrom levét. Összegyúrjuk. Könnyen kezelhető, kissé zsírosabbnak tűnő tésztát kapunk.
  4. Egy tortaforma aljába beleszabunk sütőpapírt, és belenyomkodjuk a tésztát.
  5. Langyos helyen 30-40 percet kelesztjük.
  6. Ha letelt a kelesztési idő, akkor 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  7. Ekkor megkenjük az áfonyalekvárral, és visszatoljuk kb. 15 percre még.
  8. Közben a cukorral felverjük kemény, fényes habbá a tojásfehérjéket. Rásimítjuk a tojáshabot a lekvár tetejére, és megszórjuk bőven a durvára vágott dióval.
  9. Visszatesszük a sütőbe, és a hőfokot levesszük 110 fokra. Kb. 10-15 percig sütjük-szárítjuk, amíg szép világosbarna lesz a teteje.
  10. A sütőből kivéve legalább 1 órát hűtjük, majd éles késsel körbevágva levesszük róla a kapcsos tortaforma oldalát óvatosan. Ezután a tortaforma aljáról átcsúsztatjuk egy tálra, vigyázva, hogy ne törjön meg.
  11. Ha kihűlt, szeletekre vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ez is Kristóf unokaöcsém születésnapjára készült a csokikrémes legyezőtorta mellé, hogy a tejérzékeny családtagok se maradjanak le az "édes élvezetekről". Mindenkinek nagyon ízlett ez a különlegesen finom sütemény.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...