Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Magdolna konyhájából

Almás pite Magdolna konyhájából
Almás pite Magdolna konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel még kezdő vagyok a konyhában, így megfelelő ez a recept, mivel nem kell bele élesztő. Gyúrni ugyan kell, de nekem egyelőre ez így tökéletes. Könnyű, de a legfontosabb az, hogy nagyon finom. Másodszor készítettem el, a család imádja. 

hozzávalók / 8 adag

Tészta:

Töltelék:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. Összegyúrjuk az összes hozzávalót. Még szükség lehet lisztre, ha esetleg túl lágy lesz a massza.
  2. 15-20 percig hideg helyen pihentetjük.
  3. Miután letelt a pihentetési idő, még picit lisztes gyúródeszkán meggyúrjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk, majd kinyújtjuk az egyik lapot.
  4. Alufóliával bélelt tepsibe tesszük. A lapra rászórjuk a gríz felét, hogy az alma ne áztassa szét a tésztát.
  5. Rárakjuk majd az almát, egyenletesen elosztjuk, majd arra rászórjuk a maradék grízt.
  6. Rárakjuk a másik kinyújtott lapot, felverjük a tojást, és bekenjük a tetejét, villával lyukakat szúrunk bele, és mehet is a sütőbe. 180 fokon sütjük.

Töltelék:

  1. Az almát meghántjuk, megreszeljük, ízesítjük.
  2. Amíg pihen a tészta, addig a levét le kell picit szűrni, de nem szabad túl száraz legyen az alma, mert sütés után még jobban meg fog száradni.

Tetejére:

  1. Miután kihűlt a tészta, porcukrot szórunk rá, és tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

MMagdolna95

Mióta szakács: 2014.10.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás lepény, almatöltelékes pite, fahéjas almás pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabica29
gabica29 Fri, 2016-01-29 10:42

a családomnak nagyon bejött, amikor kérdezem mit süssek ? mindig ezt mondják. heti 2 szer sütöm:) köszi

676
finomliszt 45 dkg
cukor 10 dkg
vaj 25 dkg
tej 2 dl
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
alma 1.5 kg
cukor 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
gluténmentes gríz 2 evőkanál
porcukor 1 púpozott ek
tojás 1 db