r
Nosalty Logó

Nyári ham and eggs

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Nyári ham and eggs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2128 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1809 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1466 micro
Összesen 596 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1492 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejét óvatosan szedjük ki (pl. karalábévájóval). Csipetnyi sóval szórjuk meg mindegyiket, és rácsra borítva, hagyjuk legalább fél órát állni.
  2. Papírtörlővel óvatosan itassuk le a még bennelevő nedvességet. Kiolajozott tepsibe rakjuk, csipetnyi zsemlemorzsát szórjunk mindegyikbe. Fél szelet sonka következik, óvatosan üssünk bele egy tojást, amire pedig kevés sajtot szórunk.
  3. Forró sütőbe rakva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5902
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Ajánló

A tojásos ételeket szeretem pirospaprikával megszórni, nemcsak a színe hanem az íze miatt is. A sütési idő csak irányadó, ha valaki hígan szereti, hamarabb megsül. Én a tepsit szoktam megrázogatni, lássam mennyire "mozog" még a tojás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a ham and eggs-t, ezt pedig azért készítettem így, mert kaptunk sok finom házi paradicsomot ajándékba. A belsejét sem dobtam ki, abból készítettem az indián salsát. Ezt a besózásos praktikát Paula Deen-tól láttam, amikor paradicsom pitét sütött. Azt mondta, így lesz igazi sült íze, főleg, ha nagyon leveses a paradicsom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!