r
Nosalty Logó

Norvég kölesfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Norvég kölesfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 386 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1542 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 386 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    585 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    887 micro
Összesen 1542 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest bő vízben átmossuk, majd leöntjük, lecsepegtetjük.
  2. Egy tapadásmentes edénybe öntjük, rátesszük a kókuszt, tejet, csipet sót és tejberizs állagúra főzzük. (Nem tévedés, cukor NEM kell bele, mert a kókusz édes.)
  3. Miután kihűlt, beledolgozzuk a tojások sárgáját, utána belekeverjük a felvert fehérjéket.
  4. Kivajazott kisebb tepsibe öntjük a masszát, majd a tetejére rakjuk a hámozott, cikkekre vágott almát.
  5. Leszórjuk egy kevés fahéjas kristálycukorral (aki nem fahéjpárti, egy bourbon vaníliás cukor is remek választás).
  6. Tűpróbáig sütjük, a tetején az almaszeletek között kikandikáló tészta szépen meg fog pirulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 26991
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Diétázó sütiimádók mennyei mannája lesz. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Se liszt, se cukor. Egyébként a kölesfelfújt és a norvég almatorta keresztezése. Nagyszüleim egyik kedvence lett, mert nem túl nehéz édesség. Tripla adagban hatalmas tortaformában sütve kiváló, finom, egészséges születésnapi meglepetés lett.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Holnap szeretném megsütni a köles sütidet. A köles - kókusz -tej keveréket tejberizs állagúra f?zése kb mennyi id?? A köles készre f? ebben a fázisban? Kell közben folyamatosan kevergetni? Vagy lefedve f? magától? A segítséget el?re is köszi :)

Törölt felhasználó

Kedves nbeatrix, nehéz megsaccolni az id?t, elkezd forrni pár perc alatt, és én a villanyt?zhelyemet gyakorlatilag le is szoktam zárni, ott hagyom a meleg f?z?lapon és magától megdagad s?r?re. Ha gázzal f?zöl, forrás után takarékon rotyogtasd, és ha kásás, zárd le, tedd rá a fed?t. Olyanra keményre kell megdagadnia mire kih?l, hogy szinte "vágni" lehessen. Ebbe keményen kell beledolgozni a tojást, az majd lazítja. Ajánlom, hogy rögtön duplába süsd, mondjuk ahhoz csak 5 tojást használok. :) Drukkolok!

Törölt felhasználó

Kedves Dietbich:) Tegnap este megcsináltam a recepted, én tettem bele nyírfacukrot a biztonság kedvéért, és nagyon finom lett. Nekem olyan íze lett,mint a rizskochnak. Köszönöm szépen ezt az egészséges és végtelenül finom desszertet!

Törölt felhasználó

Szia! Végül nem olvastam a válaszod, úgy sütöttem meg. Nagyon finom lett!!! Örülök, hogy rátaláltam a receptedre :) Köszi: Bea

Törölt felhasználó

Lányok nagyon örülök, hogy ízlett, egyébként vaníliás mazsolás verzióban is finom alma nélkül, lehet bátran variálni! :)

Törölt felhasználó

Én még mandulaforgácsot tudnék elképzelni rá... És körtével is finom lehet.

Il-di.

Kedves dietbitch! Most jövök a konyhából, épp végeztem a Norvég köles felfújtad kóstolgatásával :) Finom lett. Bár egy picit eltértem a te receptedt?l, mert miel?tt tepsibe öntöttem megkóstoltam, de nem találtam elég édesnek. Ezért piedra22 hatására én is raktam bele xilitet. A tetejének egyik felét almával raktam ki, ahogy írtad. A másikat pedig tört mogyoróval szórtam meg. Köszönöm, hogy megint gazdagabb lehetek egy finom és egészséges sütemény recepttel! Üdv.: il-di.

Törölt felhasználó

Örülök,hogy ízlet tés sikered volt! :) Az édességgel kapcsolatban igazatok van, lehetne édesebb,de a f? célom az volt, hogy úgy csillapítsam az édeséhségemet, hogy kikerülöm a cukrot. Egyszer azért majd próbáljátok ki anélkül is, addig is jó kísérletezést! :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett, és sikered volt vele! Rendszerint golden almával készítem, az eleve édes, de most te is adtál egy új ötletet, mert el fogom készíteni én is dióval! :)

fiedler1n

Sziasztok! A kérdésem az, hogy megn?-e sütés közben, és ha igen, mennyire? Próbálom eldönteni, miben süssem :) Köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia! Lehet, hogy megn?ne, de rendszerint almával rakom ki, ami nyilván lehúzza a tetejét. A szeletek között azért kibújik a tészta, de ha ez segít, dupla adagban pont csinosan félig lesz egy 26 centis tortaforma alma nélkül is. :)

Törölt felhasználó

Kedves Dietbich! Szenzációs ez a recept!!!! :) Köszi, hogy megosztottad! Be akartam újítani, hááát sikerült! :)) Én is almát tettem a tetejére, de a tésztájához kevertem egy kis mézet és fahéjat. Felezett szilvával sem lehet rossz...

atarkoi

Szia! A hetvegen megsutottem - mar masodszor - a koles-kokusz sutit. Elsore a csaladnak nagyon izlett, nekem kevesbe, de hat en vagyok egyedul :)) Igy megsutottem most is, de nem volt almam, cseresznye befottet dobaltam bele. Nagyon finom lett, bar szerintem meg mindig szaraz kisse, ezert kitalaltam egy ontetet hozza. Sovany tejfolbe belekevertem egy kis vegyes gyumolcs lekvart es azt tettem a tetejere ontetnek. Szenzacios lett!!! Szoval repertoaron maradt, koszonom:))

Törölt felhasználó

Kedves dietbitch! Elkészítettem, és nagyon finom lett!!! Köszönöm a receptet! Sokat keresgéltem a köles receptek között, és úgy örülök,hogy rá találtam a tiedre! Köszi:) Andie

s.gyongyike

Megsütöttem és nagyon finom lett. Tej helyett rizstejet használtam és tettem bele xillitet, így az én süt?mben 50 perc alatt sült meg. Köszönöm ezt a szuper receptet! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek