r
Nosalty Logó

Salzburgi galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Salzburgi galuska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 205 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 411 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 205 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 411 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
  2. A tojássárgákat elkavarjuk a liszttel, sóval és a vaníliás cukorral.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük még kb. 1 percig.
  4. 1 evőkanállal a tojásfehérje-habból elkeverünk a tojássárgás masszával, majd a tojássárgás masszát óvatosan a tojásfehérje-habhoz keverjük.
  5. A hőálló tálba a masszából 4 halmocskát rakunk. Betoljuk a sütőbe, és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje barna, de a belseje még lágy.
  6. A galuskákat megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 47392
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pehelykönnyű, zamatos, meleg osztrák desszert.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek