Kapros káposztasaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerdi
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
280
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1118
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 575.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 259.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
280
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 89.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2300.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 1069 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 617 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1036.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1283 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 377 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 463 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 555 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 198 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
1118
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát megreszeljük. Ízlés szerint sózzuk, összeverjük, s hagyjuk állni egy keveset.
- Hozzáadjuk a kaprot, tejfölt vagy joghurtot (mindkettővel finom, előbbi kalóriadúsabb), összekeverjük.
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11859
- Feltöltés dátuma: 2011. január 14.
Ajánló
Kiváló téli vitaminforrás. Csak úgy magában is ehető, főleg fogyókúra idején, de sült hús mellé is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gerdi
60 recept
Egy alkalommal otthon gyrosoztunk, s maradt káposzta meg kapros-joghurtos öntet. Összekevertem, s annyira ízlett, hogy azóta rendszeresen készítem salátának húsok mellé. Akkor még vékonyra vágtam a káposztát, azóta lereszelem.