r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta a konyha világától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Áfonyás sajttorta a konyha világától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

a kekszes alaphoz

a sajtos krémhez

az áfonyaszószhoz

Összesen 547 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

a kekszes alaphoz

a sajtos krémhez

az áfonyaszószhoz

Összesen 4377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

a kekszes alaphoz

a sajtos krémhez

az áfonyaszószhoz

Összesen 281 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 547 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 4377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

a kekszes alaphoz

a sajtos krémhez

az áfonyaszószhoz

Elkészítés

a kekszes alaphoz

  1. A kekszet finomra aprítjuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  2. 23 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a kekszes masszát, és 200°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A kihűlt kekszes alapra rétegezzük a sajtos krém felét, az áfonyaszósz felét, a krém második felét, majd a maradék áfonyaszószt.
  4. 200°C-ra melegített sütőben sütjük 10 percig, majd a hőmérsékletet 110°C-ra mérsékelve további 30 percig. Ezután a sütőt kikapcsolva további 1 órára a sütőben hagyjuk (ajtó zárva). Majd az 1 óra letelte után az ajtót kinyitva további 1 órára a sütőben hagyjuk. Szobahőmérsékleten kihűl. Éjszakára hűtőszekrénybe kerül, hogy teljesen áthűljön.
  5. Tálalás előtt vesszük ki a tortaformából.

a sajtos krémhez

  1. A krémsajtot simára keverjük a cukorral, tojással, joghurttal, liszttel.

az áfonyaszószhoz

  1. Vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a cukorral elkevert áfonyára öntjük.
  2. Összemelegítjük, míg a cukor elolvad, majd kicsit nagyobb lángon 1-2 percig forraljuk, szószos állagra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24613
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Áfonyás sajttorta a konyha világától
A konyha világa 70 recept

A tortát érdemes a tálalás előtti nap elkészíteni, jól kihűl, és szépen szeletelhető.

Hozzávalók

a kekszes alaphoz

a sajtos krémhez

az áfonyaszószhoz

Címlapról ajánljuk

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.

Nosalty

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!