r
Nosalty Logó

Nektarin szirupban mandulás morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Nektarin szirupban mandulás morzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az előkészülethez

A sziruphoz

A morzsához

Összesen 832 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az előkészülethez

A sziruphoz

A morzsához

Összesen 3328 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az előkészülethez

A sziruphoz

A morzsához

Összesen 174 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 832 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    158.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.7 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1975 micro
  • β-crypt
    892 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 3328 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

Az előkészülethez

A sziruphoz

A morzsához

Elkészítés

Az előkészülethez

  1. A nektarinokat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk.
  2. Egy magasabb falú serpenyőben elkezdjük melegíteni a vizet a sziruphoz. Ha már gőzöl, hozzáadjuk a cukrot és állandó keverés mellett feloldjuk a vízben. Beletesszük a fűszereket és kis lángon gyöngyözve főzzük 10 percig.
  3. Ha a szirup kész és szépen gyöngyözve forr, beletesszük a fél nektarinszemeket belső -vágott- felükkel lefelé.
  4. 2-3 percnyi párolás után óvatosan megfordítjuk a gyümölcsöt és így is 2-3 percig pároljuk, majd kiszedjük őket a szirupból és hűlni hagyjuk.
  5. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a morzsát és a darált mandulát, majd közepes lángon folyamatosan kevergetve, elkezdjük pirítani (vigyázzunk, nehogy odakapjon). Akkor jó, ha már szép sötét színt kap, és a hozzávalók elkezdenek nagyobb morzsákká összeállni. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük.
  7. A nektarinról lehúzzuk a héját és felvágjuk vékony cikkekre, majd a felével kirakjuk négy kehely alját. Erre kanalazzuk a ropogós morzsát, majd letakarjuk a megmaradt gyümölcsszeletekkel. A tetejükre tejszínhabot halmozunk, amit egy kevés sziruppal locsolunk meg. Tálalásig hűtőben tartjuk. (A kész desszert hűtése ha lehet, ne legyen több egy óránál, mert a morzsa már nem lesz ropogós.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 888
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyuéknál otthon van egy nagyon jópofa szakácskönyv. Olyan, mint egy nagy gyűrűs mappa és a receptek kis kártyákon vannak benne. Ha jól emlékszem három adag kártya van, előétel, főétel és desszert. Így külön-külön, ide-oda lapozgatva a különböző típusú recepteket, jópofa menüket lehet összeállítani. No ebben a könyvben van egy desszert, amit régen többször elkészítettem a családnak. Ez most ennek a desszertnek egy továbbgondolt változata, amit a harmadik házassági évfordulónkra készítettem.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Az előkészülethez

A sziruphoz

A morzsához

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek