r
Nosalty Logó

Balzsamecetes strawberry shortcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Balzsamecetes strawberry shortcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

Az eperhez

Az összeállításhoz

Összesen 594 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

Az eperhez

Az összeállításhoz

Összesen 3571 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

Az eperhez

Az összeállításhoz

Összesen 259 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 594 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.9 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5021.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2059 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2357 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3484 micro
Összesen 3571 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

Az eperhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A lisztet, sütőport és cukrot keverjük össze, majd morzsoljuk el a hideg vajjal, amíg olyan nem lesz, mint a nedves homok.
  2. Öntsük hozzá a tejet és tejszínt, majd gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Ne gyúrjuk, csak addig, amíg össze nem áll.
  3. Pihentessük egy fél órát a hűtőben. Ha kivettük, egyengessük el kézzel, hogy nagyjából 4 cm vastag legyen. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral szúrjunk ki belőle 6 egyforma korongot.
  4. A korongokat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. A tetejüket kenjük meg tejszínnel, és szórjuk meg cukorral. Előmelegített sütőben süssük 200 fokon, nagyjából 40 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.
  5. Hagyjuk a piskótát teljesen kihűlni, közben készítsük el az epret.

Az eperhez

  1. Az epret mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk negyedekbe.
  2. Egy kis tálban szórjuk rá a cukrot, és öntsük le a balzsamecettel. Keverjük el alaposan, de ne törjük össze az eperszemeket.
  3. Hagyjuk állni a hűtőben egy órát, hogy összeérjenek az ízek.

Az összeállításhoz

  1. A tejszínt verjük közepesen kemény habbá. Ízlés szerint tehetünk bele egy kevés cukrot is, de számoljunk azzal, hogy a piskóta és az eper is édesek.
  2. A piskótakorongokat vágjuk félbe. Minden kehely aljára helyezzünk egy fél piskótát. Erre kanalazzunk az eperből és a tejszínhabból. Tegyük rá a másik fél piskótát.
  3. Díszíthetjük még több tejszínhabbal, eperrel, friss bazsalikomlevelekkel és balzsamecetcseppekkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 248
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Balzsamecetes strawberry shortcake
Lakos Benedek 2 recept

Így a szezon végén, az utolsó eperszemek felhasználására tökéletes ez a sütemény. A gyümölcs párosítása a friss bazsalikommal és a balzsamecettel szinte luxusszintre emeli az egyszerű, piskótás-tejszínhabos édességet.

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához

Az eperhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek