r
Nosalty Logó

Négysajtmártásos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Négysajtmártásos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1149 kcal
  • 20% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4590 kcal
  • 20% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 20% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4146.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1149 kcal
  • 20% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16586.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    428 mg
  • Kálcium
    4864 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    3809 mg
  • Nátrium
    6976 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1273 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1592 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 4590 kcal
  • 20% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. Az olajon megpároljuk a hagymát (reszelni szoktam).
  3. Ha jó, felöntjük a borral, és felforraljuk.
  4. Hozzáadjuk a darabolt vagy reszelt sajtokat. A tömlős sajtot belenyomjuk. Állandóan kevergetve addig főzzük, míg a sajtok elolvadnak.
  5. Beletesszük az apró kockára vágott sonkát is.
  6. Felöntjük tejszínnel, befűszerezzük, összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 24927
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Ajánló

Lehet még oregánót, rozmaringot és gyömbért is tenni bele. A végén pedig némi citromlevet is adhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha gyermek nem eszik belőle, bátran tegyétek bele a fehérbort (száraz vagy félszáraz). Azt mondják, ha jól kiforralom belőle az alkoholt, gyermek is eheti, de én nem kockáztattam. Citromlét (keveset) most először tettem hozzá, de csak amikor már elzártam a gázt, hogy talán helyettesíti a bort. Finom így is. A spagettim tojásmentes, így a tojásérzékenyek is ehetik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...