Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négysajtmártásos spagetti

Négysajtmártásos spagetti
Négysajtmártásos spagetti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha gyermek nem eszik belőle, bátran tegyétek bele a fehérbort (száraz vagy félszáraz). Azt mondják, ha jól kiforralom belőle az alkoholt, gyermek is eheti, de én nem kockáztattam.
Citromlét (keveset) most először tettem hozzá, de csak amikor már elzártam a gázt, hogy talán helyettesíti a bort. Finom így is.
A spagettim tojásmentes, így a tojásérzékenyek is ehetik!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet még oregánót, rozmaringot és gyömbért is tenni bele. A végén pedig némi citromlevet is adhatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. Az olajon megpároljuk a hagymát (reszelni szoktam).
  3. Ha jó, felöntjük a borral, és felforraljuk.
  4. Hozzáadjuk a darabolt vagy reszelt sajtokat. A tömlős sajtot belenyomjuk. Állandóan kevergetve addig főzzük, míg a sajtok elolvadnak.
  5. Beletesszük az apró kockára vágott sonkát is.
  6. Felöntjük tejszínnel, befűszerezzük, összeforraljuk.
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 756
elküldve: 5
receptkönyvben: 555
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: 1

szakács

Beja

Mióta szakács: 2010.07.10.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krémsajtos-mozzarellás-parmezános spagetti, sajtkrémes-sonkás spagetti

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vidok.ivett
vidok.ivett Sun, 2015-05-10 20:18

Kedves Beja!
Szeretném megkérdezni, hogy biztos habtejszín kell a mártáshoz, nem főzőtejszín? :)
Előre is köszönöm a választ! :)

beja
Beja / beja Mon, 2015-05-11 19:05

Óóó:-(Észre sem vettem,valami nem jó:-(Én anno főzőtejszínt írtam.Köszönöm,hogy rám írtál.

Mariann990
Mariann990 Wed, 2012-06-06 17:16

Hát én gondoltam, hogy megcsinálom kicsit diétásabban és light sajtból csináltam. Nem tudom, hogy ez lehet-e az oka, de egy szörnyű massza lett belőle :\ a sajt összeállt a sonkával és körülötte ott a tejszín. Feltételezem ennek nem így kéne kinéznie :) Egyébként az íze nem lenne rossz, csak így kicsit ehetetlen lett.

fincedina
fincedina Sat, 2011-02-12 17:05

Tömlős sajt, trappista, és kéksajt maradék. Isteni lett a végeredmény! Ráadásul egy pár perc alatt (gyakorlatilag a tészta főzési ideje alatt) elkészülő receptet kaptam, köszönöm szépen!

Noncsi.csi
Noncsi.csi Thu, 2011-01-20 23:54

Tegnap ismét elkészítettem a mártást, parmezán, trappista, kék sajt és tömlős sajt keverékéből. Most még jobban sikerült, mint első alkalommal, és ezúttal parajjal töltött tortellinivel tálaltam. Mennyei volt!

beja
Beja / beja Fri, 2011-01-21 08:45

Szia Noncsi.Nagyon örülök,hogy másítottál rajta:-)
Ebben a formában én még nem készítettem el,egyszer lehet kipróbálom:-)

Noncsi.csi
Noncsi.csi Wed, 2010-12-08 13:24

Nem vagyok egy nagy konyhatündér, de remélem ez az egyszerű és ízletesnek tűnő finomság sikerülni fog estére :)

Vegyészkedő Katica
Vegyészkedő Katica / Vegyészkedő Katica Fri, 2010-09-24 20:44

Kedves Beja :)
Gondoltam megírom, akkor is nyugodtan tehetsz bele egy kevéske bort, ha a kislányod is eszik belőle, mivel a hőmérsékleten amivel dolgozol, az alkoholtartalma elpárolog a bornak (az adott alkohol forráspontja 78.4 fok) és csak az aromája marad meg :)
Puszi, Katica

beja
Beja / beja Fri, 2010-09-24 21:18

Szia Katica!
Tudom:-)Az anyukám is mindig elmondja,hogy elpárolog az alkohol,én mégsem merem beletenni.Ilyen kis túlaggódós anyuka vagyok:-)
De nagyon köszönöm,hogy te is megerősítettél ebben:-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-09-24 19:54

Minden hozzávalót szeretünk,sőt...!!!Köszi a receptet, így is kipróbálom a sajtokat és a tésztát.Köszi:Éva-Anyóca

beja
Beja / beja Fri, 2010-09-24 21:17

Szia gregoreva!
Én is így vagyok vele:-)
Nem fogod megbánni,egyszerűen mennyei az íze:-)
Kíváncsian várom,hogy ízlett.

1149
spagetti tészta 50 dkg
mozzarella 20 dkg
kockasajt 1 db
trappista sajt 30 dkg
parmezán sajt 15 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fehérbor 1 dl
főzőtejszín 3.5 ml
csirkemell sonka 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint