r
Nosalty Logó

Ünnepi fehér torta

Évi baba
Ünnepi fehér torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Fondant

1103
Kalória
15.6g
Fehérje
161.2g
Szénhidrát
45.2g
Zsír
57.6g
Víz
162.1g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
130.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Fondant

Összesen 1103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Fondant

Összesen 13242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Fondant

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.2 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.7 g

Zsír

  • Összesen
    541.9 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5813.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    2314 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1934.6 g
  • Cukor
    1564 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    691.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    1636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 13242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Előző nap megfőzzük a krémet: A hulalát felforraljuk, és hozzátördeljük a csokit, addig keverjük, míg a csoki teljesen felolvad. Ha a krém kihűlt, mehet pihenni a hűtőbe. Másnap habverővel kihabosítjuk a krémet, és hozzákeverjük a mascarponét.
  2. 10 db tojásból 20 ek vízzel vizes piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk. Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  3. Ha kihűlt a piskóta, 2 rétegben felvágjuk, és házi lekvárral megkenjük a rétegeket. A fehér krémet elharmadoljuk úgy, hogy jusson a piskóta oldalára és tetejére is. A krémet kenjük a lekvárra.
  4. A tortánkat vonjuk be fondanttal, tetszés szerint lehet díszíteni.
  5. Díszítés: 1 db-ka fondanthoz hozzáadjuk az ételfestéket és összegyúrjuk. Különböző formákat lehet készíteni, fantázia és kézügyesség szab csak határt.:)
  6. Fondant: 1 lábasban a vizet odarakjuk melegedni, és hozzákeverjük a zselatint, kevergetjük, míg a zselatin felolvad. A víz ne forrjon! Mehet hozzá a többi hozzávaló, kivéve a porcukor. Addig keverjük a masszát, míg minden elolvad. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk fokozatosan a szitált porcukrot. A mennyiség kb. 70 dkg, de ez az arány eltérő is lehet, szóval addig adjuk hozzá a porcukrot, míg egy jól formálható kemény, tészta sűrűségű anyagot kapunk. A fondantnak folcpakkal letakarva 1 napot pihenni kell. Másnap a fondantot vajas kézzel átgyúrjuk, és vajas felületen 1 részét kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát . A másik kisebb részéből formákat készítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x28x6

Ez a torta nagyon finom. Ha nem szeretnénk rá a fondantot, úgy is kiváló lesz és finom. A fondant recept a kiskukta.blogspot.hu oldalról van. Fondanttal díszíteni a tortát remek időtöltés, nagyon élveztem, olyan mintha gyurmáztam volna. A keresztelőn nagy sikere lett a tortámnak, ajánlom ünnepekre. Ha nem díszítjük a fondattal, nagyon könnyű elkészíteni. A fondant készítésbe bátran fogjunk bele, nem olyan ördöngösség, és ha sikerül, nagyon büszke lesz az ember magára.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek