r
Nosalty Logó

Narancsos rizsfelfújt

Petra
Narancsos rizsfelfújt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A felfújthoz

A tálaláshoz

413
Kalória
7.5g
Fehérje
66.7g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
97.8g
Víz
112.6g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
37.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tálaláshoz

Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tálaláshoz

Összesen 1653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tálaláshoz

Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    266.8 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 1653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A narancslevet, a tejet és a vizet egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a rizst és a cukrot. Belekaparjuk a vaníliarúd magját, de a kikapart rudakat is beledobhatjuk. Az egészet felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és lassú tűz felett, keverés nélkül addig főzzük, míg a rizsszemek megduzzadnak és magukba szívják a folyadékot. Utána félretesszük, kivesszük a vaníliarudat és hűlni hagyjuk a rizst.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra (légkeveréses üzemmód). Amikor a rizs kihűlt, hozzákeverünk két evőkanálnyi szobahőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk ezt is a rizshez.
  3. Az egész masszát a maradék vajjal kikent hőálló tálba öntjük. Előmelegített sütőbe dugjuk kb. 30 percre. Tetszés szerint: melegen, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk. Narancsdzsemmet kínálunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p

Egy kis kreativitással a megszokott ételeket hamar átváltoztathatjuk. Így tettem ma a rizsfelfújttal: az az ötletem támadt, hogy a tejet, fele mennyiségben, narancslével helyettesítem. Hogy még egészségesebbé tegyem az egészet, nem sima kristálycukorral, hanem sötét színű, finomítatlan nádcukorral készítettem. Utólag ugrott be, egy valami még nagyon passzolt volna bele: C betűvel kezdődik és ointreau a vége... Majd legközelebb!

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek