r
Nosalty Logó

Cukkinis sütemény

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Cukkinis sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2219 micro
Összesen 1228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    253.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4281.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8877 micro
Összesen 4907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, magját kikaparjuk, finomra reszeljük. ( Ha van nagyon zsenge, hüvelykujj vastagságú, apró cukkinink, akkor azt héjastul is le lehet reszelni.)
  2. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a sóval fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a cukkinit.
  3. A liszthez keverjük a darált diót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat.
  4. A lisztes keveréket beleforgatjuk a tojásos masszába.
  5. Kikent, lisztezett, nagyobb, de magas falú tepsibe töltjük a tésztát.
  6. 10 percig erős, majd takaréklángon tűpróbával ellenőrizve sütjük.
  7. Ha teteje pirulni kezdene, fóliával letakarva sütjük tovább.
  8. Deszkára borítva hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 44756
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 20.

Ajánló

Tetejét megkenhetjük csokimázzal, meghinthetjük porcukorral, de kettévágva tölthetjük savanykás lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én annyit változtattam a recepten, hogy barna cukorral készítem. Nagyobb mennyiségű lesz ebből, de a klassz benne, hogy fóliába csomagolva (akár leszeletelve is) a mélyhűtőben tárolhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.