r
Nosalty Logó

Narancsos-mandulás fonott kalácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Narancsos-mandulás fonott kalácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 647 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3881 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 647 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2362.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.1 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    937 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 3881 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés cukrostejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Lisztet elkeverjük a csipet sóval, vaníliás cukorral és a cukorral, valamint a fahéjjal.
  3. Hozzáreszeljük a narancs héját, hozzáadjuk még a felfuttatott élesztőt, tojásokat, kefirt, olvasztott vajat és a narancs levét.
  4. Robotgéppel selymes tésztát gyúrunk (amennyiben kell, természetesen hozzáadunk még tejet).
  5. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük (kb. 40 perc).
  6. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és 6 darabba vágjuk.
  7. A darabokat finoman hengerré sodorjuk, és egyenlő részekre vágjuk (8-10 db).
  8. A kis darabokat két kezünk között hengerré sodorjuk, és két darabot összefonunk.
  9. Szilikonlapra vagy zsírozott tepsibe szép sorjában lerakjuk.
  10. A megmaradt tojásfehérjét felverjük, és bekenjük a kalácskákat, majd megszórjuk szeletelt mandulával.
  11. 5 perces pihentetés után előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4123
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon randa hideg idő volt ma, így kedvemre sütögethettem. Kicsit még a karácsony is beugrott...hát gondoltam, miért ne lehetne egy kis narancs, egy kis mandula......ja és persze a pihe-puha kalács finom illata... Azt hiszem, ezt megsütöm karácsonykor is. A narancs leve, valamint a kefir különösen levegőssé teszi ezt a kalácskát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek