Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balzsamecetes csirkemell

Balzsamecetes csirkemell
Balzsamecetes csirkemell
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnap újra lehetőségem nyílt tevékenykedni a konyhában. Pár nappal korábban olvastam egy érdekes receptet, ami nagyon felkeltette az ízlelőbimbóim figyelmét. :-) Mivel nem emlékeztem már a receptre, csak a fő összetevőkre, ami a balzsamecet és a csirkemell voltak, ezért elkészítettem a mi szájízünk szerint. :-) Készítettem egy gyors pácot, amiben a csirkemelleket a leves elkészültéig pácoltam. Nézzük, mi is kell ehhez a finomsághoz, megint nem vagyok könnyű helyzetben, mert a mennyiségeket megint nem mértem:-(, valamint bocsánat, hogy csak most, de eleddig nem jutottam el odáig, hogy ezt meg tudjam osztani Veletek.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Dobjunk össze egy gyors kis páclevet a csirkecicinek. Egy edénybe tegyük bele a balzsamecetet, facsarjuk bele a narancsot, reszeljük bele a gyömbért, és hintsük meg fahéjjal (bár az egész fahéj frissen reszelve jobb). Keverjük jól össze, majd tegyük bele a csirkemelleket. Letakarva dobjuk a hűtőbe, és hagyjuk pihenni.
  2. Közben készítsünk egy levest, addig jól összeérik a hús. Ha ehhez nincs kedvünk, akkor 10-20 perc is elegendő.
  3. Forrósítsunk fel olívaolajat, majd a húsokat a pácléből kivéve tegyük az olajra, és süssük meg. A sült húst tegyük lefedve meleg helyre (én a sütőbe dobtam, mert ott épp készítettem hozzá a zöldfűszeres krumplit köretnek:-)).
  4. A páclevet öntsük a megüresedett edényünkbe, kezdjük el forralni. Amikor felforrt, tegyük bele a barna cukrot/mézet, és sűrítsük. Ha a cukor már teljesen felolvadt, akkor kicsit még forraljuk, majd vegyük le a tűzről. És már készen is vagyunk. :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 001
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéjas Kávé

Mióta szakács: 2013.02.09.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fahéjas csirkemell, gyömbéres-narancsos csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

332
csirkemell filé 1 db
balzsamecet 6 ek
narancslé 1 narancsból nyert
gyömbér 3 cm
fahéj 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
barna cukor 3 ek