r
Nosalty Logó

Narancsos fánkok sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Narancsos fánkok sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A forma kikenéséhez

Összesen 1117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A forma kikenéséhez

Összesen 4471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A forma kikenéséhez

Összesen 180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 1117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4768.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    2327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1465.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    1499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 4471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben egy kevés mézzel.
  2. A tojás kivételével az összes alapanyagot összegyúrjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Rugalmas, fényes tésztává gyúrjuk addig, amíg el nem válik a tál falától. Olajozott tálban 5 percig pihentetjük.
  3. Kivajazunk egy muffin formát, és félig megtöltjük a tésztával. Langyos helyen addig kelesztjük a tésztát, amíg a forma magasságáig nő.
  4. Kb. 25 percig sütjük.
  5. A szirup alapanyagait felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A még forró sütiket a szirupba tesszük, hogy jól megszívják magukat. Tejszínhabbalvagy gyümölcsökkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2062
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos fánkok sütőben
ZilkaZil 127 recept

A rumos baba nevű, lengyel eredetű francia süti adta az ötletet, amit viszont egy speciális, kis átmérőjű, hosszú hengerformában kéne sütni, majd rumos szirupban kellene megforgatni, és még le kellene kenni sárgabaracklekvárral is... Én nem szeretem a rumot, nincs olyan formám, és a lekvárt is túlzásnak tartottam, így hát a végén egy egész más süti lett belőle.:)

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...