Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos süti Évi nénitől

Ananászos süti Évi nénitől
Ananászos süti Évi nénitől
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma reggel láttam a TV-ben, Stahl Judit sütötte. Mivel volt otthon egy szép nagy ananászom, a műsor után azonnal nekiálltam a reprodukciónak. Még egy kis kardamommal megfejeltem, mert szerintem nagyon jól illik hozzá. Görög joghurttal és némi kókuszcsipsszel tálaltam.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót, lisztet, sütőport, sót késes aprítóban összedaráljuk.
  2. A lágy vajat a cukorral és a vanília kikapart magjaival, kardamommal habosra keverjük, majd egyenként keverjük bele a tojásokat.
  3. Végül a száraz és folyékony hozzávalókat egyesítjük, és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőtálba öntjük.
  4. Az ananászt meghámozzuk, közepét kivágjuk, felkockázzuk a gyümölcsöt, és a levét konyhai törlőn leitatjuk.
  5. A tésztamassza tetejére halmozzuk a felaprított ananászt, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 628
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ananászos szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

370
dió 20 dkg
finomliszt 10 dkg
vaj 25 dkg
tojás 6 db
gyümölcscukor 12 dkg
vanília 1 db
kardamom 1 teáskanál
1 csipet
sütőpor 2 teáskanál
ananász 0.5 db