Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros-grízes lepény

Szilvalekváros-grízes lepény
Szilvalekváros-grízes lepény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mamámtól tanultam bármilyen alkalomra jó, vendégvárónak is jó.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és ráöntjük a grízre. Hagyjuk dagadni 30 percet.
  2. Ha megdagadt, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a szódabikarbónát és a 3 tojássárgáját. Alaposan összekeverjük.
  3. A tojásfehérjét felverjük habnak a csipet sóval. Óvatosan belekeverjük a grízbe.
  4. Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, és beleöntjük. A tetejére szilvalekvár-halmokat rakunk 2-3 cm távolságra.
  5. Alsó sütésen 160 C-on 20 percig, majd alsó-felső sütésen 180 C-on addig sütjük, amíg szép barna nem lesz a teteje, és a közepe is rendesen átsül. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk hűlni, mert melegen gyenge a tészta.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 968
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

grízes kevert, lekváros süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

394
búzadara 300 g
tej 0.5 l
tejföl 3 ek
tojás 3 db
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
2 csipet
cukor 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
szilvalekvár 3 ek