r
Nosalty Logó

Narancsos csokitorta 3. - narancslekvárral

NS
Narancsos csokitorta 3. - narancslekvárral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

645
Kalória
16g
Fehérje
77.6g
Szénhidrát
31.5g
Zsír
105.4g
Víz
295.4g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
46.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2797.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    310.4 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    421.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1072 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1285 micro
Összesen 2577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a cukor 1/3-ával habosra keverjük a sárgáját, a 2/3-ával keményre verjük a fehérjét.
  2. A fehérjéhez hözzáöntjük a sárgáját, majd beleszitáljuk a lisztes kakaóport, és óvatosan összeforgatjuk.
  3. Kör alakú formában sütjük.
  4. A tejből, a keményítőből, a kakaóporból és a cukorból pudingot főzünk. Folpack-kal letakarjuk, ha kész, hogy ne bőrösödjön.
  5. Ha kihűlt a piskóta, 3 lapra vágjuk.
  6. A langyos pudingba belekeverjük az olvasztott csokit és a narancslekvárt.
  7. A habot felverjük.
  8. A pudingba belekeverjük a vízbe áztatott, majd felmelegített zselatint, majd a habot is beleforgatjuk.
  9. Betöltjük a tortát, az oldalát és a tetejét is körbekenjük krémmel, majd kakaóporral díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Nagymamám szülinapjára készült. Szereti a csokis dolgokat, és a Karácsonyra kapott narancslekvárt 3 nap alatt bepuszilta, úgyhogy gondoltam összekötöm a kettőt:).

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...