r
Nosalty Logó

Narancsos csirke aszalt szilvával

8zsuzsa8
Narancsos csirke aszalt szilvával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

871
Kalória
63.7g
Fehérje
72.4g
Szénhidrát
34.8g
Zsír
603.9g
Víz
772.1g
Koleszterin
13.2g
Élelmi rost
43.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    603.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8495 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1273 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6590 micro
  • α-karotin
    7802 micro
  • β-karotin
    18845 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    82 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.7 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    3089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7201.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    544 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    3898 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    289.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    2415.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33981 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    134 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    500 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    135 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5094 micro
  • Kolin:
    2080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26361 micro
  • α-karotin
    31210 micro
  • β-karotin
    75378 micro
  • β-crypt
    935 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    3318 micro
Összesen 3484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    901 micro
  • β-karotin
    2175 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A húst besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az őrölt szegfűszeggel.
  2. A répát megtisztítjuk, hosszában négyfelé vágjuk.
  3. A húst egy tűzálló tálba fektetjük, köré rakjuk a répát, a közökbe tesszük a csirkemájat, a résekbe dugdossuk az aszalt szilvát.
  4. Az olajat felforrósítjuk, meglocsoljuk vele a csirkemellet. A bort aláöntjük.
  5. A narancsokat jól megsikáljuk, vékonyan felszeljük, és befedjük vele a tálat.
  6. Az egészet letakarjuk alufóliával. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és további háromnegyed-egy óráig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25

Nővéremtől tanultam. Születésnapi hidegtálainak kedvenc darabja, ugyanis hidegen, melegen egyaránt jó. 

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek