Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos csirke aszalt szilvával

Narancsos csirke aszalt szilvával
Narancsos csirke aszalt szilvával
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővéremtől tanultam. Születésnapi hidegtálainak kedvenc darabja, ugyanis hidegen, melegen egyaránt jó. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha melegen tálaljuk, pirított krumpli illik mellé. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az őrölt szegfűszeggel.
  2. A répát megtisztítjuk, hosszában négyfelé vágjuk.
  3. A húst egy tűzálló tálba fektetjük, köré rakjuk a répát, a közökbe tesszük a csirkemájat, a résekbe dugdossuk az aszalt szilvát.
  4. Az olajat felforrósítjuk, meglocsoljuk vele a csirkemellet. A bort aláöntjük.
  5. A narancsokat jól megsikáljuk, vékonyan felszeljük, és befedjük vele a tálat.
  6. Az egészet letakarjuk alufóliával. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és további háromnegyed-egy óráig sütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 425
elküldve: 3
receptkönyvben: 93
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösboros-narancsos csirke, boros-csirkemájas narancsos csirke, aszalt szilvás narancsos csőben sült csirke

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viktoska
viktoska Wed, 2016-01-27 16:36

Karácsony másnapján készítettem el ezt az ételt és isteni finom volt. Nagy sikerem volt vele. Sajnos az én hibámból a csirkemáj kimaradt belőle, ami szerintem még finomabbá tehette volna. Legközelebb nem hagyom ki. Köszönöm a receptet!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Wed, 2016-01-27 17:14

Örülök, hogy ízlett. A csirkemájjal még finomabb. Hidegen is nagy sikerem volt vele mindig. Azért is szeretem, mert előre el lehet készíteni, nem az utolsó percben kell ott állni a tűzhely mellett.

864
csirkemell filé 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
sárgarépa 1 kg
csirkemáj 80 dkg
aszalt szilva 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
vörösbor 1.5 dl
narancs 3 közepes db